Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, üniversitedeki araştırmacılarla öğrencilerin ulusal ve uluslararası düzeyde başarılarıyla gündeme gelmelerini arzuladıklarını söyledi.
Amasya Üniversitesi Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi'nin 2013 yılı proje destek takviminin belirlendiğini anlatan Orbay, birimin temel amacının öncelikli araştırma alanlarında çalışmalar yaparak teknoloji üretimine ve dolayısıyla rekabet gücüne ve bölge ile ülkenin sosyoekonomik, kültürel gelişimine katkılar sağlamak olduğunu belirtti.
Geçen yıl aktif hale gelen Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Birimi'nin öğretim elemanlarına sağlayacağı proje destekleri ile üniversitenin araştırma kapasite ve becerisinin gelişmesi ve iyileşmesi açısından önemine değinen Prof. Dr. Metin Orbay, "Bilimsel Araştırma Projeleri Koordinasyon Birimi, söz konusu bu hedeflere erişebilmek için kısıtlı bütçe kaynaklarını etkin ve verimli bir biçimde kullanmak durumundadır. Geçen yıl toplam 25 projeden 22 projeye destek verilmiştir. Bu projelerden ve bundan sonra desteklenecek olan projelerden elde edilen sonuçlar yakın bir dönemde bilim literatürüne uluslararası yayın, teknolojiye dönüşme, patent olarak sonuçlarını gösterecektir. Bu yılda 30'a yakın projenin desteklenmesini planlıyoruz. Dolayısıyla, bu birimimizde ki en büyük arzumuz Amasya Üniversitesi araştırmacılarının ve öğrencilerimizin ulusal, uluslararası düzeyde başarılarıyla gündeme gelmeleridir" diye konuştu.
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle beraberindeki senato üyeleriyle birlikte İpekköy Yerleşkesi misafirhanesinde gazetecilere kahvaltı veren Rektör Orbay, üniversitenin çalışmalarını kamuoyuna duyuran gazetecilere teşekkür etti.
(MÇ-SLH-Y)

10.01.2013 11:54:10 TSI

Editör: Wan Haber