Nevşehir'de, sınır dışı edilen ve polis kontrolünde otobüsle Gürcistan'a gönderilen bir kadın, Ordu'da rahatsızlandığını belirterek otobüsten indiği sırada kendisini takip eden 2 kişi tarafından otomobille kaçırıldı. Ünye ilçesine kadar süren kovalamacanın ardından zanlıları Ünye'de sıkıştıran polis ekipleri, otomobili durduramayınca ateş ettiler. 3 kurşunun isabet ettiği otomobil park halindeki iki ayrı araca çarpıp durunca zanlıları yakaladılar.
Edinilen bilgiye göre, sınır dışı edilen Gürcistan uyruklu Gayane Pozova (36), iki polis eşliğinde otobüsle Gürcistan sınırına götürülmek üzere Nevşehir'den yola çıktı. Ordu'ya gelindiğinde rahatsızlandığını ileri süren kadın, otobüsten indi. Bu sıra, Nevşehir'den beri otobüsü, 50 EY 262 plakalı otomobille takip eden Murat D.(27) ile arkadaşı Serkan S.(25), genç kadını otomobile bindirerek Fatsa yönüne kaçmaya başladı.
Durumun ihbar edilmesinin ardından, Ordu'da trafik kontrol ekiplerini atlatan zanlılar, Fatsa'da da polisin 'dur' ihtarı ve uyarı ateşine rağmen durmadı. Ünye Devlet Sahil Yolu, Gölevi Mahallesi'nde polisin sıkıştırması ve uyarı ateşleri sonucu ara sokaklara kaçan zanlılar, üç araca çarptıktan sonra polis tarafından yaralı olarak yakalandı.
Araçlara çarpma sonucu yaralanan ve Ünye Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Gayane Pozova ile Murat D.'nin durumunun ağır olduğu belirtildi. Ayakta tedavi edilen Serkan S. ise gözaltına alındı.
Öte yandan, Murat D.'nin Nevşehir'de fuhuş ve hırsızlık suçundan sabıkası olduğu öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.
(SG-SLH-Y)

27.12.2012 14:15:53 TSI

Editör: Wan Haber