Yüksekova'da başlatılan altyapı ve içme suyu çalışmalarını İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı ve Belediye Başkan Vekili Yardımcısı Bayram Özcan yerinde inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Burada bir açıklama yapan Yüksekova Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, "Geçen yıl dedik ki tamamen Yüksekova şantiye alanı olacak, bu şantiyenin de meyvelerini bir sonraki yılda alacağız demiştik. İşte bu yıl bizim yapılan hizmetlerin meyvelerini aldığımız bir yıl olacak. Altyapıda firmamız şu an tekrar startını verdi. Yüzde 80 seviyesinde ve bunu temmuz ayı itibarıyla tamamlayacağız. Su da yine firmamız yüzde 70'lerde, bu yıl kalan kısmı tamamlayacağız. Geçen yıl her taraf şantiyeydi. Her evin önünü kazdık. Her caddeyi, sokağımızı kazdık. Bu yıl bu kazıların karşılığını vermek istiyoruz" dedi.

Kaşıkçı, hizmetin karşılığını insanlara göstermek istediklerini dile getirerek, "Kanalizasyon ve su da temmuz ayı itibarıyla kullanmak istiyoruz. Yüksekova'ya yeni hattımızda suyu vermiş olacağız ve gelecekte Yüksekova suyu tamamlanmış, kanalizasyonu tamamlanmış olacak. Önümüzdeki günlerde artık bu kazdığımız yerlerde sıcak asfalt başlıyoruz. Hava şartları biraz daha toparlandığı zaman yollarımızı yapacağız. Kanalizasyon ve içme suyunun kalan eksiklikler temmuz ayı ile beraber tamamlanmış olacak. Biz her şeyin meyvesini vatandaşımıza sunmuş olacağız" diye konuştu.(İHA)

Editör: Wan Haber