Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Adayı Şenol Altuntaş, seçim çalışmaları kapsamında yaptığı açıklamasında "Zonguldak TSO'nun Mayıs ayına ertelenen seçimlerine hazırlık çalışmalarımız aynı ciddiyet, azim ve kararlılıkla devam etmektedir" diye konuştu.
TSO seçiminin Mayıs ayına ertelenmesi sebebiyle basın açıklamasında
Zonguldak Değişim Hareketi adına Zonguldak TSO Başkan Adayı Şenol Altuntaş Oda seçimlerinin ertelenmesini ve uzatılan seçim sürecini değerlendirdi.
Altuntaş, açıklamasında şöyle dedi:
"Yeni meslek gruplandırmalarına ilişkin Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne yapılan itirazların sağlıklı bir şekilde değerlendirilebilmesini amacıyla Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'ndan oda ve borsa seçimlerinin ertelenmesi talebi Bakanlar Kurulumuz tarafından uygun olarak değerlendirilmiştir. Özellikle Gümrük ve Ticaret Babanlığımız tarafından son derece önemsenen NACE (Avrupa Topluluğu Ekonomik Faaliyetlerin İstatistikî Sınıflandırılması) üzerine uzun süredir çalışıyor. NACE şirketlerin ekonomik faaliyetlerinin sınıflandırıldığı bir sistem. Buradaki kodlamalara göre oda ve borsalara üye olan şirketler komitelere ayrılıyor. NACE sistemi ile grup belirleme çalışmaları kapsamında Zonguldak TSO'da da önceden 10 olan meslek komitesi sayısı 13'e yükseldi. Açıkçası bizler de listeleri elimize ilk aldığımızda biraz şaşırmıştık. Bize göre farklı meslek gruplarında olması gerektiğini düşündüğümüz üyeler var. Seçim süreci öncesinde ülkemiz genelinde binlerce meslek grubu itirazı yapıldığını ulusal medyadan öğrendik. Seçim sürecine ve sonuçlara gölge düşmemesi, daha sağlıklı listelerle seçimlere gidilmesine imkan sağlanması düşüncesi Birliğimiz gibi Bakanlar Kurulumuz da onaylandı ve Şubat ayında başlayacak Oda-Borsa seçimleri Mayıs ayına ertelendi.
Bizim demokrasi anlayışımızda şeffaflık ve kurumsallık ilk plandadır. Her ne kadar seçmen listeleri kamuoyu ile çok geç ve eksik bilgilerle paylaşılsa da
Zonguldak TSO mevcut yönetimi tarafından seçim tarihi olarak kararlaştırılan 9 Şubat 2013 tarihine göre biz tüm plan ve programlarımızı yapmıştık. Seçmen listelerinin seçim sürecinin en son döneminde Odamızın web sayfasında yayımlanmasına rağmen seçim tarihine kadar tüm ziyaretlerimizi tamamlamış olacaktık zaten. Seçim hazırlıklarımız kapsamında az zaman ayırabildiğimiz üye ziyaretlerimizin seçimlerin ertelenmesi ile birlikte daha geniş bir süreçte yapılmasına imkan bulacağız. Halkımızdan aldığımız destek ve güç ile Zonguldak TSO seçimleri hazırlık çalışmalarımız aynı ciddiyet, azim ve kararlılıkla devam etmektedir. Bu süre içinde üyelerimizin yaşadığı mağduriyet ve sıkıntılara ilişkin çözüm önerilerimizi daha net ortaya koyabileceğiz. 9 Şubat'a hazır olduğumuz gibi Mayıs'taki seçimlere de tüm meslek gruplarında oluşturduğumuz komite ve meclis aday listelerimizle hazır olacağız. Ülkemiz genelinde seçimlerin ertelenmesini herhangi bir art niyete hizmet olarak görmüyoruz. Oda seçimlerinde sektörlerin doğru temsili çok önemlidir. Bu anlamda Zonguldak TSO üyeleri arasında da dahil edildiği meslek grubuna itirazlar olacaktır. Bu itirazların şekli, değerlendirilme süreci ve sonucu hakkında Oda yönetiminden detaylı açıklamaları bekliyoruz. Daha demokratik bir ortamı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen ertelemenin tüm ticaret ve sanayi camiasına hayırlar getirmesini dilerim."
(OA-OA-Y)

31.01.2013 14:59:16 TSI

Editör: Wan Haber