İlhan Siyahtaş

Van Büyükşehir Belediyespor Kulübü Tesisleri'nde basın mensuplarıyla bir araya gelen teknik direktör Namık Altunsoy, Çorum Belediyespor karşısında alınan beraberliği değerlendirdi.

Altunsoy, "Takım olarak oyuna istediğimiz şekilde başlayamadık. Takımın ilk 20 dakikada oynadığı oyundan memnun değilim Takım olarak oyuna istediğimiz şekilde başlayamadık. Maç içerisinde yaptığımız değişiklik sonrası rakibin üstüne gittik. Oyunu 25. dakikadan sonradan dengeledik. Daha çok topla oynadık. Çok pozisyonlu bir maçtan bahsedemeyiz. Rakibe de ilk 20 dakika sonrası çok pozisyon verdiğimizi düşünüyorum. Maçın hakkı beraberlikti diye biliriz. Bizi üzen şey o taraftar topluluğuna verilen skordu "dedi.

Altunsoy "Çorum Belediyespor ligin iyi takımıdır. Biz bu konuda alınan bir puanı iyi görüyoruz. Penaltı sonucu verilen bedava bir pozisyondu. Attığımız golde çıkan pozisyon çok takdire şayan bir pozisyondu. Şu anda 12 puan ve averajla 8. sırada yer alıyoruz. Aldığımız puanlara baktığımız zaman evimizde hiç puan vermemişiz. Bu yüzden acilen bir deplasman galibiyeti istiyoruz. Deplasmanda bir galibiyet almamız şart oldu. Kaptan Ali yaşadığı sakatlıktan dolayı 3 gün antrenmana çıkmadı. Serkan ciddi bir grip yaşadı. Oyun içerisinde bu arkadaşların oyundan düştüğünü gördük. Devre arasından oyuncularımı da söyledim. Dinç halimizi bu maçta çok göstermedik. Bunun sebeplerini arayacağız. Bu sebepleri gidermek için çalışacağız. Yönetimimiz bu konuda sporcular ile bir araya gelerek destek verdiler. Herkes takımın iyi hazırlanması için elinden geleni yaptı" diye konuştu.

 Penaltı pozisyonunu eleştiren Büyükşehir Belediyespor Teknik Direktörü Namık Altunsoy, "Orada penaltıya neden olan oyuncumuz genelde o bölgede yer almıyor. Oyuncumuz iyi niyetle arkadaşlarına destek için gittik. Ancak ani yaşanan bir hareketle ne yazık ki penaltı oldu. Bizde daha sonra izledik ve penaltı olduğunu gördük. Ancak daha öncesinde Berkay'a bir pozisyonda ciddi bir hata var. Hakem o pozisyonu kaçırdı. Birkaç pozisyon dışında hakem iyi bir maç yönetti. Hakem hataları her zaman olur. Önemli olan bu hatalarda art niyetin olmamasıdır. 1-1'den sonra kazandığımız pozisyonları iyi kullanamadık. Bunda yorgunlukta olabilir. Rakipte bu dakikalardan sonra üzerimize gelemediler ve yoruldular. Onlarda uzun toplar ile çıkmak istedi. Her iki takımda yoruldu. Onlar pas yaptıkları içi yoruldu bizde çok kovaladığımız için yorulduk. Çorum bu ligde tüm takımlardan puan alabilecek iyi bir takım. 1 puan almak önemli ancak bu kadar taraftara 3 puan verilmemesi bizi üzdü. 3 puan alsaydık kötü futbolu kapatabilirdik" diye konuştu.

Editör: Wan Haber