Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ilçedeki tüm okulların 8. sınıf öğrencilerine yönelik özel bir eğitim programı başlattı. ALTO, ABİGEM işbirliğinde gerçekleştirilen eğitim seminerinde, üç grup halinde yer alan öğrencilere inovasyonun ne olduğu anlatıldı.
Seminerin sonunda öğrencilere seslenen ALTO Başkanı Adnan Saka, "İcat yapın, yeniliklere açık olun, araştırmacı olun" diyerek, son yıllarda ortaya çıkan Kahve Diyarı, Kahve Durağı, Simit Sarayı, tekerlikli bavul ve internet bankacılığı gibi inovasyon örneklerini verdi.
Öğrencilere geçmişten de bir hatırlatmada bulunan Saka, eski bir deyişi anımsatarak, "Eskiden aileler çocukları yeni bir şey istediğinde, yeni icat çıkarma derdi. Ancak artık durum değişti, aileler günümüzde çocuklarına icat çıkarın demeli, çocuklarının yolunu açık tutmalı" diye konuştu.
Kendi iş hayatı hakkında da bilgiler veren Saka, şunları söyledi: "Eğitimime bir süre Almanya'da devam etmek durumunda kaldım. Orada gördüm ki, her sektördeki devamlı yenilik arayışı var, devamlı bir değişim var. Herkes daha iyisini yapmak için, yeni bir şeyler bulmak için çalışıyor. Oradayken inşaat sektöründe gördüğüm hazır beton işi dikkatimi çekmişti. İnşaatların böyle daha dayanıklı ve sağlam olduğunu öğrendim. Aradan zaman geçti ve Türkiye'ye döndüm. 90'lı yılların başında hazır beton işine başladım. Başlangıçta işçilik daha ucuz olduğu için makine ile yapılan beton fiyatları ile çok fazla iş yapamadım. Yavaş yavaş sabırla Türkiye'de de değişimin olacağını düşünerek sabrettim ve 2000'li yıllar daha sağlıklı binaların yapılmasını, hazır betonun da daha dayanıklı ve güvenli olduğunu ispatladı. Ben de dolayısıyla başarılı bir iş geçmişine sahip olmayı başardım. Burada benim yaptığım yeni bir şey icat etmek değildi belki ama yeniliğe önem verdim ve karşılığını aldım. O yüzden sizlere sesleniyorum ve diyorum ki icat çıkarın, yeniliklere açık olun, araştırmacı olun. Göreceksiniz ki hem iş hayatınızda, hem de sosyal yaşamınızda daha mutlu ve başarılı olacaksınız."
Seminer sonunda öğrenciler, kendileri için seminerin düzenlenmesine öncülük eden ALTO Başkanı Saka'ya teşekkür plaketi verdi.
(HE-ERG-Y)

14.02.2013 13:01:21 TSI

Editör: Wan Haber