Aliağa Ticaret Odası (ALTO) ile Aliağa Namık Kemal İlkokulu işbirliğinde, okulun 6-7 ve 8. sınıflarından 140 öğrenciye savcılık, polislik, doktorluk, hemşirelik, inşaat mühendisliği ve mimarlık meslekleri tanıtıldı.
Namık Kemal İlkokulu Müdürü Nasuh Gökdemir'in girişimleri ile gerçekleşen seminerde Aliağa Cumhuriyet Başsavcısı Osman Bağlar savcılık, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Tuğan polislik, Devlet Hastanesi Başhekemi Koray Durmuş başhekimlik ve doktorluk, Ebru Ural hemşirelik, Adem Erdem inşaat mühendisliği ve mimarlık ile ilgili bilgiler verirken, ALTO Başkanı Adnan Saka da öğrencilerin geleceklerini etkileyecek kararları verirken bilinçli hareket etmelerinin önemine değindi.
Meslek tanıtımlarının ardından öğrencilere seslenen Başkan Saka, şunları söyledi: "Bu tür toplantı ya da seminerle katılmanız oldukça önemli. Sizler bugün Aliağa'da mesleklerin en etkili isimlerini dinlediniz ve meslekleri tanımaya çalıştınız. Bugün bu seminerden kulağınızda kalacak her bir cümlenin önemini yaşınız biraz daha ilerleyince çok iyi anlayacaksınız. O yüzden bugün burada anlatılanlar üzerine iyice düşünün. Çünkü meslek seçiminde vereceğiniz karar hayatınızın geri kalan kısmını doğrudan etkileyecek. Size tavsiyem bilinçli tercihler yapın ve tercih ettiğiniz mesleği severek, tüm enerjinizle kendinizi seçmiş olduğunuz meslekte geliştirin. Mesleğinizde başarılı olmaya ve fark yaratmaya başladıkça yaşamında mutlu olan insanlardan olacağınız göreceksiniz."

"VELİLER DE BİLGİLENDİRİLMELİ"
Meslek tanıtım seminerlerinin öğrencilerin vereceği kararlar üzerinde etkili olacağına inandığını sözlerine ekleyen Başkan Saka, öğrenciler için gerçekleşen bu seminerin veliler için de düzenlenmesi gerektiğini, böylelikle öğrencinin velisi ile fikir birliğine vararak daha doğru karar vermesinin sağlanacağını ifade etti.
Seminerde meslek tanıtımları konusunda bilgilendirme yapan konuşmacılara teşekkür eden Başkan Saka bu seminerin gerçekleşmesini sağlayan Okul Müdürü Nasuh Gökdemir'in ekibiyle birlikte göstermiş olduğu çabanın da teşekkürü hak ettiğini söyledi.
(HE-ERG-Y)

25.01.2013 13:14:24 TSI

Editör: Wan Haber