Kütahya'nın Altıntaş ilçesinde kurulan 8 MOBESE kamerasından sadece 2 tanesinin çalışıyor olması vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar diğer 6 kameranın da faaliyete geçmesini istiyor.
İlçe merkezine vatandaşın ve esnafında katkıları ile kurulan 8 adet MOBESE kamerasından sadece iki tanesinin çalıştığını ileri süren esnaf ve vatandaşlar, çalışmayan kameraların tamiri için hiçbir girişimde bulunulmaması tepki göstererek kameraların yapılmasını istedi. İlçe esnafı kamera sistemi için 50-60 bin lira para toplandığını iddia ederek, geri kalan paranın Kaymakamlık, İl Özel İdaresi ve Köylere Hizmet Götürme Birliği bütçesinden karşılandığını belirttiler.
Bozulan kameraların tamiri ve bakımı için girişimde bulunulmadığını öne süren esnaflar, "MOBESE sistemi için yaklaşık 50-60 bin lira para toplanıldı. MOBESELER kurulmaya başlandı. Bir süre sonra yarım kaldı. Sebebi ise "paranın yetmemesi" olarak gösterildi. Bir tane emniyetin önüne, bir tane dört yola, birer tane ilçe çıkışlarına toplam sekiz kamera. Bizim duyduğumuza göre özel idarenin, köylere hizmet götürme birliği ve kaymakamlığın katkıları ile kalan miktar tamamlanacaktı. Ancak bu süre içinde bir yıl daha geçti. Belediyenin de katkıları ile MOBESE'ler kuruldu" dediler.
(RD-EFE)

12.01.2013 12:45:15 TSI

Editör: Wan Haber