Altıntaş Belediye Başkanı Sıtkı Yüzüak 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin vakit kaybedilmeden Zafer Havalimanının yakınına kurulması gerektiğini söyledi.
Yüzüak, yaptığı açıklamada 3. Organize Sanayi Bölgesi'nin bir an önce kurulması için gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi. Kurulacak 3. Organizenin sadece Kütahya'ya değil bölgeye hitap edeceğini kaydeden Başkan Yüzüak; "3. Organize Sanayi Bölgesi sadece Altıntaş'ın değil Kütahya'nın 3. organize sanayi bölgesidir. Bizim gibi aynı şekilde Afyon'un da 3. Organize Sanayi Bölgesi askıya alınmıştır. 2. Organize dolmadan 3. sü açılmıyor. Bizim burada yapmamız gereken en önemli olay mevzi imar planlarının çıkartılması olacaktır. Biz Altıntaş belediyesi olarak her türlü desteği vermeye hazırız" dedi.
Kütahya, Manisa ve İzmir hattının 2009 yılında tarım alanı ilan edildiğini ve bu sebeple o alanlara değil Organize Sanayi Bölgesi, büfe bile açamadıklarını belirten Belediye?Başkanı Yüzüak, mevzi imar planlarının bir an önce yapılması gerektiğini belirtti. Yüzüak, "Mevzi İmar planlarının yapılması çok önemli. Kütahya, Manisa, İzmir yol güzergahı 2009 yılında tarım alanı ilan edildi. Bu alanlarda tesis yapılması zor. Öncelikli olarak mevzi imar planlarının yapılması gerekiyor. Bu alanlar sadece bize ait alanlar değil. Kütahya İl Özel İdaresine de ait alanlar var. O sebeple İl Özel İdaresi ile birlikte tarım alanlarının dışında ki yerlerde mevzi imar planları çıkartalım. Bu konuda valimiz gerekenin yapılacağını söyledi. Havalimanın çevresini doldurmalıyız. Dolduramazsak sadece uçakların inip kalktığını izleriz. Havalimanının kargo bölümünü çalıştırmak için yatırım gerekli" diye konuştu.
(RD-EFE)

04.01.2013 15:58:12 TSI

Editör: Wan Haber