Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde eğitim-öğretim alanında başarılarıyla dikkatleri üzerinde toplayan Merkez İlköğretim Okulu'nun ulusal ve uluslar arası olimpiyatlara hazırlandığı öğrenildi.
Okulların yarıyıl tatilinde olmasına rağmen Merkez İlköğretim Okulu öğrencilerinin ara vermeden kendilerine verilen programlara çalıştığı gözlenirken, olimpiyatlara katılmayı bekleyen öğrenciler ile öğreticilerinin oldukça iddialı olması dikkatlerden kaçmadı.
İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün hazırladığı program çerçevesinde, Okul Müdürü Murat Kırbıyık'ın nezaretinde başlatılan çalışmalara Matematik ve Fen bilimleri alanında yaklaşık 50 öğrencinin başvurduğu öğrenildi. Şu ana kadar 8 öğrencinin yer aldığı eğitim programlarına kendi istekleriyle katılacak öğrenci sayısının artmasının beklenildiği belirtildi. 2012 ve 2013 yılı Eğitim ve Öğretim yılı içerisinde, Merkez İlköğretim Okulunda birçok başarıların yaşanılacağına inandığını kaydeden Okul Müdürü Murat Kırbıyık, " Okul yönetimi olarak, bu yıl bir çok başarıları okulumuza kazandırmayı hedefliyoruz. Bu hedeflere el birliğiyle ulaşılacaktır. Büyük değişimlerin yaşandığı okulumuzda, birliktelik ve takım ruhu ile son derece başarılı sonuçlar aldığımız eğitim programlarımızda, öğrencilerimizin elde ettiği başarılar ise gururumuz oluyor. Buna dayanarak da özellikle matematik ve fen bilimleri derslerinde başarılı olan öğrencilerimizle katılacağımız yurt içi ve yurt dışı olimpiyatlarda başarılı sonuçlar alacağımıza inancım tamdır" diye konuştu.
(SS-SŞ)

07.02.2013 16:08:16 TSI

Editör: Wan Haber