Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde bağlı Altınova beldesinde, yapım çalışmaları devam eden yağmur kanalı çalışmaları büyük bir hızla sürüyor.
Beldede, geçtiğimiz ay yaşanan ve yazlık evler ile ekili alanların büyük zarar gördüğü küçükbaş hayvanların telef olduğu sel felaketi sonrası devlet yetkilileri harekete geçti.
Balıkesir Valisi Ahmet Turhan ve DSİ, karayolları ilgililerinin yanı sıra Ayvalık Kaymakamı Nihat Nalbant bölgede alınacak önlemler ile incelemelerde bulunmuşlardı.
Selde zarar gören vatandaşlar, hasar tespit çalışmalarının yapılıp, Balıkesir Doğal Afet Müdürlüğü kanalıyla zararımızın karşılanacağının belirtilmesine rağmen mağduriyetlerinin hala giderilmediğini belirttiler.
10 milyon liralık kanal projesinin devam ettiğini belirten Altınova Belediye Başkanı Asım Sürer, karayolları ve DSİ tarafından yapılan ve Altınova sınırlarından denize verilecek olan yağmur suyunun kanal tamamlandığında beldelerinde artık su baskınların yaşanmayacağını belirtti. Sürer, "Ana yoldan uzanan kanal tarım arazileri ve köylerden topladığı yağmur sularını kuşaklama sistemiyle Karakoç Deresi'nin kuzeyinden Ege Denizi' ne ulaştıracak, İzmirÇanakkale karayolunun doğusuna yapılacak olan bu sistem 11 kilometrelik alanda ve 8 ayrı kanal ile köylere doğru ilerleyerek tüm yağmur sularını bir araya toplayacaktır. Aslında eğer karayolları zamanında E-87 karayolunun kesilerek köprü yapılmasını onaylasaydı, belki de son sel olayı yaşanmayacaktı. Yapılacak olan köprü başta Altınova ve birçok tarım arazisi ile yazlık evlerin bundan böyle yağmur sularının baskınından kurtaracak''dedi.
KANAL PROJESİ DEVAM EDİYOR
Kanal yapım çalışmaları trafiğin en yoğun olduğu E87 Karayolu'nun Altınova Cömert sitesi mevkiinde köprü yapım çalışmalarıyla devam ediyor. İlgililer, deniz yönünde yapılan 2 köprü dışında üçüncü köprünün de kara yolunun kesilmesiyle yapım çalışmalarına başlandığını belirtti. DSİ ile karayollarının birlikte yapılan çalışmalar sonunda yapılan köprünün 3 gözlü 42 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğinde olacağı öğrenildi. Tahliye kanalı projesinin ilk ayağını oluşturacak olan köprünün yapımı ise 3 ayda tamamlanacak. (BT)

02.02.2013 17:47:42 TSI

Editör: Wan Haber