Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova Belediyesi Şubat ayı olağan meclis toplantısı, yoğun bir gündemle toplandı.
Belediye Meclis Toplantı Salonu'nda Başkan Asım Sürer başkanlığında, CHP ve AK Parti meclis üyeleri hazır bulundular. 5393 sayılı belediye kanunun 20. maddesi çerçevesinde gündeminde yazılı olan konuları görüşen meclis üyeleri, AK Partili meclis üyesi Nazif Aydın'ın üyeliğinin devamının görüşülmesini, itfaiye ve zabıta personeli 2013 yılı fazla çalışma ücretlerinin belirlenmesi, belediye gelirlerinin ve taşınmazlarının kamuya tahsisi,2013 yılında geleneksel deve güreşlerinin yapılması, İmar Planı revizyon çalışmaları görüşülerek oylanarak kabul edildi. AK Parti meclis üyesi Nazif Aydın'ın üç kez art arda toplantılara katılmadığı için üyelikten düşürülmesi gündeme geldi. Diğer 4 AK Partili meclis üyesinin red oyuna karşın, 6 CHP oyu ile Nazif Aydın'ın meclis üyeliğinin devamına karar verildi.
DEVE GÜREŞLERİ YAPILACAK
Altınova'da yıllardır geleneksel hale gelen deve güreşleri bu yıl Altınova Belediyesi himayesinde Belediye Spor Kulübü yararına 3 Mart Pazar günü 80 devenin katılımı ile yapılması kararlaştırıldı. Her yıl kıran kırana yapılan iddialı tülülerin katıldığı güreşlerin Altınova'nın ekonomik yönden hareketlilik getirmesi bekleniyor. Güreşlere Çanakkale'den Aydın Germencik'e kadar bir çok il ve ilçelerden güreş develeri ile körfez ilçelerinden vatandaşların katılması bekleniyor.(BT)

07.02.2013 17:03:49 TSI

Editör: Wan Haber