Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde büyük marektlere inat bakkal sayısında artış dikkat çekiyor.
Son yıllarda art arda açılan marketler yüzünden belde bakkallarından bazıları dayanamayarak kapanma noktasına gelmesine rağmen belediyenin küçük esnafı desteklemesi nedeniyle bakkal esnafı eski günlerine dönmeye başladı.
Atatürk Bulvarı 17. Sokak No:1'de hizmet veren Özcan ve Süleyman Okçu, "Ben yıllardır esnaflık yapıyorum. Market furyası eski havasını kaybetti. Özellikle kendini bilen vatandaşlarımız markete gitmiyor. O orada alış veriş nakit veya kredi kartı ile yapılıyor. Genelde market ile müşteriler bakkal arasında kıyaslama yaptıklarında bazen bakkal ile aynı fiyatı alış veriş yapma imkanı buluyor. Müşterinin bakkalda parası yetişmese de zor durumda kalmıyor.Bakkal vatandaşın evi gibi."dedi.
MOTORLU SERVİS
Bu arada Altınova'lı Özcan ve Süleyman Okçu, yaşlılar ve götüremeyecek bayan ve erkek müşteriler için ise alış veriş sonrasında poşetlerini yada Soma kömürü, LPG tüpü, tahta parçası ve damacana suları bile kurduklarını motosiklet servisi ile verilen adreslere kadar götürmeye başladıklarını söylediler, böyle hizmetin marketlerde verilmediğini sözlerine eklediler.(BT)

10.02.2013 14:19:16 TSI

Editör: Wan Haber