Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Altınova beldesinde, 'Ekmekte Hijyen Eğitimi' verildi.
Altınova'da Gıda Tarım ve Hayvancılık ilçe Müdürlüğü ile Altınova Esnaf ve Sanatkarlar Odası iş birliği ile fırın, pastane ve çalışanlarına yönelik verilen hijyen eğitiminde; beldede faaliyet gösteren bakkal, market, büfe ve tekel bayi gibi işletmeler bilinçlendirildi. Belde genelinde yapılan eğitime katılımın yoğun olduğu dikkatlerden kaçmazken, söz konusu eğitimi Balıkesir Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne bağlı mühendisler Beril Sertel, M. Nuri Ölçer ve Meleknaz Duran'ın verdiği öğrenildi.
Altınova'daki Ekmekte Hijyen Eğitiminde; Balıkesir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan vekili Necdet Erkan'ın da; ekmek üreten, satan esnafların hijyen konusunda dikkat etmesi gereken kuralları anlattığı gözlendi. Ekmek üreten ve satanların mutlaka uyması gereken kuralları anlatan, Necdet Erkan, "Bu uygulama AB prosedürüdür. Bu prosedüre uymayan, belgesini almayan esnafımızın çok yakın bir gelecekte ekmek satışı yapması yasaklanacaktır" ifadelerini kullandı.
Altınova Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hasan Kocabıyık ise; "Altınova esnafımız bu konuda duyarlı davranarak bir an önce belgelerini alacaklarına inanıyorum" diye konuştu.
(SS-SŞ)

07.01.2013 10:32:55 TSI

Editör: Wan Haber