Profesyonellere taş çıkaran sahne performansları ile tam üç yıldır kendilerini dinlemeye gelen konuklara müzik ziyafeti çeken Seyfi Demirsoy Kadınlar Eğitim Kültür Merkezi TSM Korosu, muhteşem bir performansa daha imza attı.
Yunus Emre Kültür Merkezi'nde düzenlenen konsere Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş'in yanı sıra Meclis Üyesi Ayşe Çetinkaya ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cengiz Keskin de katıldı. Halka mal olmuş birbirinden güzel şarkılar ile dinleyicilerin kulaklarının pasını silen Altındağlı kadınlar, "Kimseye etmem şikayet ağlarım ben halime", "Şarkılar seni söyler", "Bekledim de gelmedin" gibi sevilen klasik eserleri dinleyicilerin de eşlik etmesiyle söyledi. Konserde "Sandalım geliyor varda, vefa olmaz hiçbir yarda" adlı eseri seslendiren Safiye Karagül, iki yıldır koroda yer aldığını belirterek, "İlk defa sahnede solo söyleyeceğim için çok heyecanlıyım. Sahne heyecanı diye bir şey gerçekten de varmış" dedi.
Safiye Karagül'ü dinlemek için konsere gelen damadı Zeki Polat "Gurur verici bir gün yaşıyoruz" derken, kızı İlknur Polat ise, "Ben annemden çok daha heyecanlıyım. Sahneye çıksa da rahatlayıp dinlesem" diye konuştu.
Toplam 18 Türk sanat müziği eserinin seslendirildiği konserin sonunda izleyiciler bir de sürpriz yaşadı. Koro şefi Cengiz Taşkent, Altındağ Belediyesi ve Veysel Tiryaki için bestelediği "Ben aklımı Altındağ'da bıraktım" adlı şarkısını ilk kez seslendirdi. Dinleyicilerin alkış yağmuruna tuttuğu şarkı büyük beğeni topladı.
Program sonunda bir konuşma yapan Altındağ Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Keleş, "Seyfi Demirsoy Mahalleli kadınlarımız büyük emek verdikleri bu çalışma ile birlikte bizlere çok güzel bir gece yaşattılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum" dedi.
Konukların yeni yılını da kutlayan Keleş, "2013 yılının hepimize mutluluk, bolluk, bereket ve sağlık getirmesini diliyorum" diye konuştu.
Konuşmasının ardından Başkan Yardımcısı Keleş, koro şefi Cengiz Taşkent'e çiçek takdim etti.
(BK-CC-Y)

29.12.2012 11:52:53 TSI

Editör: Wan Haber