Sosyal sorumluluk projelerine verdikleri destek ve gösterdikleri katılımla her zaman bir adım önde olan Altındağlı kadınlar, Sarıkamış Şehitleri'ni anma etkinliklerine katılarak ne kadar duyarlı olduklarını bir kez daha gösterdiler.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Gençlik Şühedanın İzinde" anma programına katılan Beşikkaya ve Seyfidemirsoy Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi üyesi 15 kadın, Allahuekber Dağları Kızılçubuk köyü mevkisindeki 8.4 kilometrelik yürüyüşe katılarak Sarıkamış şehitlerini andı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca düzenlenen "Gençlik Şühedanın İzinde" anma programına bakanların yanı sıra 81 ilden gelen 10 bin genç, izci, polis ve jandarmayla beraber Altındağ Belediyesi'ni temsilen katılan Beşikkayalı kadınlar, kar yağışı altında ve10 derece soğuk havada gerçekleştirilen yürüyüşte duygu dolu anlar yaşadı.
30 saat süren tren yolculuğunun ardından Kars'a vardıklarını anlatan Beşikkaya Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi sorumlusu Aysun Kökyay, "Sarıkamış harekatında donarak şehit düşen 90 bin Mehmetçik'i 98'inci ölüm yıldönümünde anma etkinliğine Altındağlı kadınları temsilen katılmaktan dolayı gurur duyduk." dedi. Üyeleriyle beraber 1 günden fazla tren yolculuğu yaparak Kars'a ulaştıklarını anlatan Kökyay, "Soğuk ve kar altında, ellerimizde Türk bayraklarıyla yürüdük. Soğuk o kadar şiddetliydi ki, üzerimizdeki kabanlarımız dondu. Ancak o zaman anladık, binlerce Mehmetçiğimizin ne şartlar altında bu dağı tırmandığını... Hiçbirimiz gözyaşlarımızı tutamadık. Ağlaya ağlaya yürüdük" diyerek duygularını aktardı.

"AĞLAMAMAK İMKANSIZ"
Yürüyüşe katılan merkez üyesi Gülay Güngör ise havanın gerçekten soğuk olduğunu, ancak birlik ve beraberlik içerisinde binlerce kişinin dağa tırmanmasının kendisini çok duygulandırdığını aktardı. 58 yaşındaki merkez üyesi Serpil Tan ise "Altındağlı olduğum ve bu yürüyüşe katıldığım için çok mutluyum. Orada şehit olan binlerce evladımıza Allah rahmet eylesin. Gerçekten ağlamamak imkansızdı. Bu yürüyüşe her yıl daha fazla kişi katılmalı, daha çok genç bu duyguyu yaşamalı. Yaşamalı ki sahip olduğu vatanın kıymetini bilmeli" dedi.
(ZÇ-Eİ-Y)

09.01.2013 19:11:18 TSI

Editör: Wan Haber