14 Şubat Sevgililer Günü'nde, tüm dünyada 1 milyar insanın aynı anda dans ettiği "One Billion Rising" (Bir Milyar Ayaklanıyor) etkinliğine Altındağlı kadınlar da katıldı. Altındağ Belediyesi'nin 24 mahallede hizmete açtığı Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezi'ne üye kadınlardan oluşan 24 farklı halk oyunları topluluğu, kadına yönelik şiddeti halay çekerek ve horon teperek protesto etti. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki de Altındağlı kadınları yalnız bırakmayarak, heyecanlarına ortak oldu.
BAŞKAN TİRYAKİ'DEN ERKEKLERE SAĞDUYU ÇAĞRISI
Meydanda toplanan kadınlara hitaben bir konuşma yapan Başkan Tiryaki, Altındağlı kadınlara katılımları ve duyarlılıklarından dolayı teşekkür ederek, tüm erkekleri de sağduyulu olmaya çağırdı. Altındağ'da hizmete açtıkları Kadınlar Eğitim ve Kültür Merkezlerine 40 bine yakın kadının devam ettiğini belirten Tiryaki, "Sevgililer Günü'nde sevginin önemine bir kez daha vurgu yaptık." dedi.
KADINLAR HAMAMÖNÜ SOKAKLARINDA HALAY ÇEKTİLER
Tüm dünyada gerçekleştirilen "Bir Milyar Ayaklanıyor" etkinliği için Hamamönü meydanında toplanan yüzlerce kadın, kadına yönelik şiddeti yöresel kıyafetler içinde el ele, omuz omuza halaylar çekerek protesto etti. Ellerinde "Kadına uzanan eller kırılsın, Yüreğinle sev, 'Kocam değil mi döver de sever de' deme, Kendine sahip çık" gibi döviz ve pankartlar taşıyan yüzlerce kadının haykırışına Tüm Kadın Lobisi Derneği ile Kadın ve Gençlik Platformu gibi sivil toplum örgütleri de destek verdi.
Gencinden yaşlısına tek yürek olan ve el ele veren kadınlar, hep birlikte çekilen halayın ardından Hamamönü sokaklarında yürüyüşe geçti. Kadınların davullu, zurnalı "Şiddete Hayır" yürüyüşüne, Hamamönü esnafı ile birlikte civardaki kadınlar da eşlik etti. Yürüyüş giderek artan bir kalabalıkla gerçekleştirilerek yine Hamamönü meydanında son buldu.
(BC-ÖK-Y)

18.02.2013 15:54:26 TSI

Editör: Wan Haber