Kadınlar için gerçekleştirdiği projeler ile onlara yepyeni dünyaların kapılarını açan Altındağ Belediyesi Kadın Eğitim Kültür Merkezleri, verdikleri eğitim seminerleri ve destek ile kadınların iş dünyasına adım atmalarını da sağlıyor.
Aydınlıkevler KEKM üyeleri Jale Dokuş ve İlknur Akbalık, Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Altındağ Şubesi uzmanları tarafından verilen kurslarda edindiği "İş hayatı" eğitiminin ardından "Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı" KOSGEB'den aldıkları kredi ile Sare Kişisel Gelişim ve Danışma Merkezi'ni açtı.
Aydınlıkevler Derme Sokak'ta, 9-16 yaş arası çocuklara mental aritmetik dersleri verilecek olan merkezin açılış törenine; Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ile birlikte Başkan Yardımcıları Yunus Keleş, Tuncay Temel ve Fen İşleri Müdürü Cebrail Aslan katıldı.
İş dünyasında yer alarak, ekonomik açıdan ailelerine katkı sağlayabilecekleri bu imkan için Altındağ Belediyesi'ne ve Veysel Tiryaki'ye teşekkür eden çiçeği burnunda iş kadınları Dokuş ve Akbalık, "Bize verdikleri destek ve teşvik olmasa bu işe cesaret edemezdik" diye konuştular. Başkan Tiryaki ise açılış kurdelesini keserken "Altındağlı kadınlar için örnek teşkil edecek bu girişiminiz nedeniyle sizi tebrik ediyor, başarı ve bol kazançlar diliyorum" dedi.
(BK-ÖZ-Y)

02.01.2013 14:58:05 TSI

Editör: Wan Haber