Altındağ Belediyesi Zübeyde Hanım Gençlik Merkezi'nde düzenlenen "Bilek Güreşi Turnuvası"nda mücadele eden merkez üyeleri, dünya şampiyonu güreşçilerin gösteri maçlarını ise nefeslerini tutarak izledi.
Altındağlı gençler için her zaman yeni ve örnek olacak projeler üreten Altındağ Belediyesi, gençleri bir kez daha farklı bir etkinlikle buluşturdu. Minik sporcularını bu heyecanlı günlerinde Altındağ Belediyesi Başkan Yardımcısı Yunus Keleş ile Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Cengiz Keskin de yalnız bırakmadı. Başkan Yardımcısı Keleş ve Keskin'in dünya şampiyonlarıyla yaptığı bilek güreşi mücadelesi heyecanlı anlara sahne olurken, her ikisi de şampiyonları yenebilmek için büyük bir çaba göstermek zorunda kaldı. Turnuvaya, dünya şampiyonu milli sporcular Ünal Türker, Bilal Katırcı, Muhammed Bayraklı, Engin Erdoğan, Deniz Kan ve hakem Seydi Ali Tunca katıldı. Merkez üyesi gençlerin müsabaka aralarında gösteri maçı yapan milli sporcular, kuvvetleri ve mücadeleyi elden bırakmamalarıyla gençleri kendine hayran bıraktı. Kızlar ve erkekler olarak 2 ayrı kategoride yarışan, çeyrek final ve yarı final maçlarında birbirilerini yenmek için büyük çaba gösteren gençler, final maçlarında rakiplerini yenmek için tüm güçleriyle mücadele ettiler. Kıran kırana geçen final maçları sonrasında erkekler kategorisinde Murat Çelik birinci, Fırat Siri ikinci, Yasin Akyol ise üçüncü olmaya hak kazandı.
Kızlar kategorisinde ise birincilik ipini göğüsleyen kişi Hilal Ömür olurken, Züleyha Doğan ikinci, Tülay Bayraktar ise üçüncü oldu. Madalyalarını büyük bir gururla göğüslerine takan genç sporcular, sporun her dalının ciddi bir disiplin ve çalışma gerektirdiğini, bilek güreşinin de sanıldığı kadar kolay olmadığını anladıklarını söylediler. Gençlerin müsabakalarını izleyen milli sporcu Deniz Kan, müsabakaya katılan tüm gençleri tek tek tebrik ederek, herkese cesaretinden dolayı teşekkür etti.
(EDA-ÖZ-Y)

04.01.2013 14:54:30 TSI

Editör: Wan Haber