Sunduğu başarılı belediyecilik hizmetleri ile pek çok alanda yerel yönetimlerin öncüsü olan Altındağ Belediyesi, internet ortamından tüm kamu hizmetlerine güvenli ve etkin bir şekilde erişimi sağlayan 'e-devlet kapısı' platformunda yerini aldı.
Altındağ Belediyesi'nin 9 Ocak 2013 tarihi itibariyle e-devlet kapısına entegrasyonunu tamamlaması ile birlikte hizmete açılan sistemde vatandaşlar, www.turkiye.gov.tr adresindeki Belediye Hizmetleri sayfasından Altındağ Belediyesi'nin sayfasını tıklayarak beyan, tahsilat, borç ve sicil bilgileri gibi birçok bilgiye kolayca ulaşabiliyorlar. Vatandaşlık işlemlerinin elektronik ortamda yapılabilmesine olanak tanıyan e-devlet portalının bu hizmetinden yararlanabilmek için e-devlet şifresi almış olmak gerekiyor. E-devlet kapısı üzerinden alınacak elektronik hizmetlere erişebilmek için TC kimlik numarası ile birlikte gereken şifre PTT şubelerinden alınabiliyor.
Güncel rakamlara göre Türkiye genelinde 14 milyon 84 bin 900 kayıtlı kullanıcı, 70 farklı devlet kurumu ve belediyelere ait 562 farklı hizmeti gerçekleştirebildiği e-devlet kapısında www.turkiye.gov.tr adresine tıklayarak elektronik kamu hizmetlerinden yararlanabiliyor.
(BK-CC-Y)

01.02.2013 10:17:47 TSI

Editör: Wan Haber