Altındağ Belediyesi'nin başarılı çalışmaları 2011 yılında olduğu gibi, 2012 yılında da Türkiye'de ve uluslararası arenada pek çok kez ödüle layık görüldü.
2011 yılı içerisinde Birleşmiş Milletler "Dünya'ya Örnek Proje" ödülü, Avrupa Parlamentosu "Avrupalı Seçkin Turist Destinasyonu Ödülü" gibi prestijli ödülleri almaya hak kazanan Altındağ Belediyesi 2012 yılındaki başarılarıyla da adından sıkça söz ettirdi.
Sosyal belediyecilik anlayışı ile dikkatleri üzerine çeken Altındağ Belediyesi, 2 Nisan 2012 tarihinde AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı tarafından "Mutlu Aileler, Mutlu Şehirler" temasıyla düzenlenen 3. Yerel Yönetimler Sempozyumu'nda AK Partili Belediyeler arası proje yarışmasında bir kez daha Türkiye birincisi oldu. Başkan Veysel Tiryaki, AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen törende ödülünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden aldı.
7 Nisan 2012'de Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, Toplumsal Etik Derneği tarafından düzenlenen "Meslekte Etik Davranışları Teşvik Ödül Töreni"nde "Kültür ve Tarihi Varlıkları Koruma ve Yansızlık Ödülü"ne layık görüldü.
Dünya Turizm Yazarları ve Gazeteciler Federasyonu (FIJET) tarafından verilen ve dünyanın en prestijli turizm ödülleri arasında gösterilen "The Golden Apple" Altın Elma ödülü, 3 Eylül 2012 tarihinde Hamamönü restorasyon çalışmalarındaki başarısı nedeni ile 2012 yılında Başkan Tiryaki'ye verildi.
Daha önce gerçekleştirdiği restorasyon projeleri ile Tarihi Kentler Birliği'nden pek çok kez ödül alan Başkan Tiryaki, 20 Ekim 2012 de "Karacabey Hamamı yakın çevresi restorasyon çalışması" ve "Çelebi Mehmet Camii ve çevresi sağlıklaştırılması çalışması" ile 2012 yılı büyük ödülüne layık görüldü.
Türk siyasi tarihinde önemli bir yeri olan Ulucanlar Cezaevi'ni restore ederek müze ve kültür-sanat, kongre merkezine dönüştüren Başkan Tiryaki, 14 Aralık 2012'de İstanbul'da düzenlenen törende "Türkiye'nin Turizm Oscarları" olarak kabul edilen "Skalite 2012 Turizmde Kalite Ödülü"nün sahibi oldu.
(BK-ÖZ-Y)

29.01.2013 10:02:12 TSI

Editör: Wan Haber