Aydın Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Mehmet Bağcı, altın fiyatlarındaki anlık düşüş ve yükselişlerin anlık kayıp ve kazançlara hatta haksız rekabete bile neden olabilmekte olduğunu belirtti.
Altın fiyatlarındaki anlık değişikliklerin alıcılar kadar satıcı sarrafları da yakından ilgilendirdiğine işaret eden Aydın Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Başkanı Mehmet Bağcı, "Aydın Kuyumcular ve Sarraflar Derneği Aydın il merkezinde mevcut 50'ye yakın kuyumcu-sarraf esnafının mesleki hak ve menfaatlerini korumak ve üye meslektaşlarımız arasında dayanışma ve birlik ruhunun tesisi ve devamını sağlamak amacıyla 32 yıl önce kurulmuştur. Kuyumcusarraf esnafı, cumhuriyet öncesinde ve cumhuriyetin ilk yıllarından günümüze mesleki birlik ve dayanışma ruhunu benimseyip yücelten ve bunu geleneksel mesleki bir özellik haline getirerek, kuşaktan kuşağa, günün koşullarına uyarlayarak aktarabilmiş nadir Esnaf gruplarından birisidir. Günümüzde gelişen-değişen ekonomik koşullar ve finansal yatırım araçlarının çeşitlenmesi, Altınına olan talebin dönemsel dalgalanmaları, tüketici tercihlerin değişimi ve ülkemizin sosyo ekonomik koşulları sarraf esnafını yakından etkilemiştir. Tüm bu kaçınılmaz değişim ve gelişmeleri kuyumcu esnafının yakından izlemesi ve mesleğine uyarlama çabaları kuyumculuk mesleğini ve sektörünü günün koşullarına en erken uyum sağlayan, yenilik ve gelişmelere açık bir meslek, öncü sektör olma özelliğini de kazandırmıştır" dedi.
Dünya piyasalarındaki geleneksel, mevsimsel, dönemsel dalgalanmaların yakın dönemde aylık, haftalık, günlük hareketlere, günümüzde ise saat ve dakikalık fiyat değişiminin yaşandığı piyasalara dönüştüğüne işaret eden Bağcı, "Gelinen bu noktada altın fiyatlarındaki anlık düşüş ve yükselişler tüketicisi ile satıcısı arasındaki alışverişi yakından etkilemekte karşılıklı, anlık kayıp ve kazançlara hatta haksız rekabete bile neden olabilmektedir" şeklinde konuştu.
(MB-İK)

05.01.2013 15:44:02 TSI

Editör: Wan Haber