Günümüzde artık altın neredeyse takı özelliğini yitirmiş bir yatırım aracı olmuştur. Son yıllarda artan altın fiyatları yatırımcısının yüzünü güldürmüş ve daha çok tercih edilmesine neden olmuştur. Kış mevsimini daha stabil geçiren altın yazın gelmesi ve düğün sezonunun açılması ile artışa geçmiştir. Bir iki ay öncesine kadar gram altın fiyatları doksan TL ile yüz TL arasında seyrederken şuan yüz yirmi bir TL ile yüz yirmi beş TL arasında gidip gelmektedir. altın fiyatları yaz dönemi boyunca bu seyrini koruması beklenmektedir.

Şu sıralar altın son ayların zirvesini yaşamaktadır. Yatırımcısının yüzünü yine güldürmüştür. Ancak yazın gelmesi ile açılan düğün sezonu ile artan çeyrek altın fiyatları ve bilezik fiyatları diğer bir yandan da insanları zorlayacak gibi gözüküyor. Düğünü olan gençlerin son zamanlarda sadece alyans alarak yetinmesi dikkat çekmektedir. Uzunca bir süre bu seyri koruyacak gibi gözüken altının kış sezonunda düşüşe geçmesi beklenmektedir.

Paranın değer kayının yanında altın tarihi boyunca bakıldığında uzun vadede olsa değerini hep korumuştur. Bu nedenle her zaman paradan daha değerli yatırım aracı olmuştur. Para zamanla ağırlıklı olarak değerini kaybederken altın genellikle değerlenen bir yatırım aracı olmuştur.

Peki altın fiyatları ne olacak? Görünen o ki altın bir müddet yüksek seyrinde devam edecek gibi. Belki zaman zaman ufak artışlar da beklenebilir. Altına şu sıralar yatırım zor gibi gözükse de daha önce yatırım yapanların şu sıralar güzünü güldürmektedir. Altın ancak kış sezonu ile düşüşe geçerse yeniden yatırım aracı olarak tercih edilecektir. Şuan yüksek olan altın fiyatları daha önce yatırım yapan yatırımcıların altınlarını satmalarına neden olacaktır. Bu durum kısa zamanda olmasa da azda olsa altın fiyatlarında düşüşe neden olacağı beklentisi de piyasada hakim bir görüştür. Dolara ağlı olan altın fiyatları önümüzdeki iki üç ay içerisinde içinde ulunduğu bu trendi koruyacak gibi gözükmektedir. Yani altın dalgalanmaları kısa bir süre gram cinsi üzerinden altinfiyati.net ' e göre 100- 125 TL olarak seyir göstereceği düşünülmekte ve dalgalanmalar bu aralıklarda iniş ve çıkışlar yaşayacaktır.

Çeyrek altın hediyelik olarak kullanılırken artan fiyatlar insanları hediyelik olarak gram altına yönlendirmeye başlamıştır. Bu durum uzunca ir süre bu şekilde devam edecek gibi ve altın fiyatları düşmediği sürece piyasada bir hareketlenme olamayacaktır. Kapalı çarşı esnafının da yorumlarına bakarsak düğün sezonları açılmasına rağmen piyasa henüz o hareketliliğini kazanmamıştır. Kapalı çarşı piyasası durağan bir seyir izlemektedir. Artan fiyatlar aynı zamanda insanları ayarı düşük olan ve daha düşük fiyatlı olan altınlara yönlendirmiştir.

Eğer altınınız varsa şuan kar ettiğiniz bir dönem olabilir ama eğer altına yatırım yapacaksak dikkat etmemiz gerekmektedir. Yükselen altın fiyatları da bunu doğrulamaktadır. Altın şuan için doğru ir yatırım aracı olmamakla birlikte u durumun eylül – ekime kadar böyle devam edeceğini söylemektedir bir çok yorumcu. Düğün sezonlarının bitmesi ile altına olan talep azalacak yatırım aracı olarak kullananlar yeniden altına yönelecektir. Biten düğün sezonu altın fiyatlarını düşüreceğinden yatırımcıların yeni altın almak yerine elindekileri satması daha doğru olacaktır.Tavsiyemiz altın almadan önce buraya göz atıp güncel altın kurlarını takip etmenizdir.

Son olarak vurgulamak gerekirse yatırım altın şuan yüksek seyretmekte ve mecburi alım yapacakları zorlayacak gibi gözükmekte.  Beklenen düşük ortalama 2-3 ay sonra gelecek gibi.

Editör: Wan Haber