Antalya'nın Gazipaşa ilçesinde iki kişi, bankadan para çeken şahsı külçe altın görünümlü 5 liralık çakmağı 10 bin liraya satarak dolandırdı.
Edinilen bilgiye göre, Gazipaşa ilçesi Beyobası köyünde ikamet eden Yusuf Şerif (52), hastanede tedavi gören eşinin masrafları ve arabasını yenilemek için bankadan para çekti. Şerif, çektiği para ile Rasih Kaplan Caddesi'nde yürürken Suriyeli olduğunu söyleyen orta yaşlı bir şahıs Ermeni Mahallesi'ni sordu. Şerif, ilçede Ermeni Mahallesi olmadığını anlatırken sakallı bir başka şahıs yanlarına geldi. Suriyeli vatandaşın ne sorduğunu soran sakallı şahıs, Yusuf Şerif'e, "Alanya'da kuyumcu dükkanım var. Bunu ben Alanya'ya götüreyim" dedi. Konuşma esnasında Suriyeli olduğunu söyleyen şahıs, kendisinde kaçak külçe altın olduğunu, bunu uygun fiyata satabileceğini söyledi. Yusuf Şerif ile şahıslar tenha bir parka gittiler. Burada kuyumcu olduğunu söyleyen şahıs ile Suriyeli olduğunu söyleyen şahıs pazarlığa tutuştu. Kuyumcu, pazarlık sonrası Suriyeli şahsa 20-25 bin lira para verdi. Elinde fazla altın olduğunu söyleyen şahıs, Şerif'e de altın satma teklifinde bulundu. Kuyumcunun 20-25 bin liraya altın aldığını görünce Suriyeli şahsa güvenen Şerif, cebindeki 10 bin lirayla külçe altın aldı. Parayı Suriyeli şahsa verdikten sonra iki şahsın beyaz bir arabayla olay yerinden uzaklaştığını görünce şüphelenen Şerif, Gazipaşa Emniyet Müdürlüğü'ne gitti. Şerif, külçe altın diye aldığı şeyin 5 lira değerinde Çin malı çakmak olduğunu görünce yıkıldı. Şerif, bir an önce kendisini dolandırılanların bulunmasını istedi.
Gazipaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, külçe altın görünümlü sahte çakmağı 'altın' diye 10 bin liraya satan dolandırıcıların yakalanması için soruşturma başlattı.
(AMT-SK-CC-Y)

24.01.2013 13:53:53 TSI

Editör: Wan Haber