Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) işbirliğiyle düzenlenen Altın Portakal Şiir Ödülü çerçevesinde, kentin farklı noktalarında Türk ve dünya şiirinin çeşitli yönleriyle ele alınacağı etkinliklere imza atılacak.
21-23 Mart 2013 tarihleri arasında kentin farklı merkezlerinde düzenlenecek etkinliklerde Türkiye'nin önde gelen şair, yazar ve eleştirmenleri şiirseverlerle bir araya gelecek. Sempozyumda, 'Yalangezen' adlı eseriyle geçtiğimiz yıl Altın Portakal Şiir Ödülü'ne değer görülen Mahmut Temizyürek'in şiiri konuşulacak. Sempozyuma bildiri sunanlar arasında Ahmet Telli, Asuman Susam, Akif Kurtuluş, Ali Özgür Özkarcı, Aydın Afacan, Aydın Çubukçu, Can Türker, Celal Soycan, Cevat Çapan, Doğan Hızlan, Haydar Ergülen, İsmail Mert Başat, Kemal Varol, Latife Tekin, Mehmet Kazım Kumpasoğlu, Mehmet Said Aydın, Mustafa Bayram Mısır, Necmiye Alpay, Orhan Koçak, Ömer Erdem, Selim Temo, Serdar Aydın, Sezai Sarıoğlu, Şehmus Ay, Utku Özmakas,Tuğrul Keskin gibi edebiyat dünyamızın tanınmış isimleri yer alıyor.
2013 yılının Altın Portakallı şairini belirleyecek jüriye Doğan Hızlan başkanlık edecek. Jürinin diğer üyeleri Cevat Çapan, Ahmet İnam, Hüseyin Ferhad ve Mahmut Temizyürek olacak. 21 Mart Perşembe günü Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) bir araya gelecek jüri, ilk basımı 2012 yılında yapılmış şiir kitapları arasından yapacağı değerlendirme sonunda 17. Altın Portakal Şiir Ödülü'ne değer görülen şairi belirleyecek. Ödüle değer görülen şaire ödülü, 23 Mart Cumartesi günü gerçekleşecek sempozyumda Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı ve AKSAV Şeref Kurulu Üyesi Mustafa Akaydın tarafından sunulacak.
Altın Portakal Şiir Ödülü ve Sempozyumu'nun bu yılki onur konuğu ise, Türkiye'nin ilk Kültür Bakanı, edebiyatçı Talat Sait Hamlan olacak. Yayımlanmış eserleri ve çevirileriyle Türk ve dünya şirini ülke içinde okurla buluşturmanın yanında ülkemiz edebiyatının yurt dışında tanınmasına büyük katkı sunan Halman'a onur plaketi Başkan Akaydın tarafından sunulacak.
Türkiye'nin en önemli edebiyat ödülleri arasında yer alan ve her yılın Mart ayında Türk şiirinin nabzını tutan Altın Portakal Şiir Ödülü ve Sempozyumları'na başlangıçtan bu yana 200'ün üzerinde şair, yazar, eleştirmen ve kültür-sanat insanı konuk oldu. Altın Portakal Şiir Ödülü çerçevesinde 16 şaire ödül verildi, 15 sempozyuma imza atıldı. Sempozyumlara sunulan bildirilerden oluşan 15 kitap, Altın Portakal yayınları arasında yayımlanıp, Türk şiirine armağan edildi. Ödüllü şairlerin şiirlerinin değerlendirildiği 15 kitapta 253 ayrı bildiri yer aldı.
Sempozyum bildirilerinden oluşan 'Mahmut Temizyürek Şiiri' başlığı altında yayınlanacak 16'ncı kitap, Altın Portakal'ın yayın sponsorlarından Everest Yayınları arasında okurla buluşturulacak.
(SK-CC-Y)

21.02.2013 12:19:35 TSI

Editör: Wan Haber