Hacı Yılmaz

Ligin 7. Haftasında deplasmanda Altayspor ile karşı karşıya gelen Van Büyükşehir zorlu deplasmandan 3 puanı 3 golle çıkarmayı başardı. Maça hızlı ve etkili başlayan Van Büyükşehir Belediyespor rakip kalede yakaladığı pozisyonları golle sonuçlandırarak haftayı 3 puanla kapattı.

Van Büyükşehir Belediyespor'un golleri Berkay Yüksel, Serkan Silan ve İsmail Türkaslan'dan gelirken, Altayspor’un ise Murat Ulaç, Hüsamettin Yener'den geldi.

Van Büyükşehir Belediyespor Namık Altunsoy teknik sorumluluğunda, sahaya; Okan Karabulut, Medeni Bingöl, Salih Tunar, Gürol Karataş, İsmail Türkaslan, Abdullah Temircan, Deniz Durmuş, Serkan Silan, Berkay Yüksel, Ali Kurt ve Akın Açık onbiri ile çıktı.

Altayspor ise sahaya; Süleyman Kasap, Gökhan Şahin, Erhan Kurt, Hikmet Yiğit Yöney, Emre Hasan Balcı, Kadir Yazıcı, Halil Karataş, İbrahim Ferdi Coşkun, İhsan Furkan Deniz, Hüsamettin Yener ve Murat Uluç onbiri ile çıktı.

Maça hızlı ve etkili başlayan Van Büyükşehir Belediyespor rakip kalede gol pozisyonlarına girdi.

13. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor 1-0 öne geçti. Gelişen atakta topla buluşan Berkay Yüksel topu ağlarla buluşturarak takımını 1-0 öne geçirmeyi başardı.

31. dakikada Altayspor'da Erhan Kurt rakibine yaptığı sert hareketten dolayı sarı kart gördü.

38. dakikada Van Büyükşehir Belediyespor durumu 2-0 yaptı. Gelişen atakta Altaysporlu futbolcu, Van Büyükşehir Belediyesporlu futbolcuyu ceza alanı içinde düşürünce hakem beyaz noktayı gösterdi. Penaltıyı kullanmak için topun başına geçen Serkan Silan topu ve kaleciyi ayrı köşelere göndererek takımını 2-0 öne geçirmeyi başardı.

İlk yarıda başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor soyunma odasına 2-0 önde gitti.

47. dakikada Altayspor skoru 2-1 yaptı. Gelişen atakta topla buluşan Hüsamettin fileleri havalandırarak farkı 1'e indirmeyi başardı.

60. dakikada Van Büyükşehir durumu 3-1 yaptı. Gelişen Van Büyükşehir Belediyespor atağında topla buluşan İsmail Türkaslan fileleri bir kez daha havalandırdı ve takımını 3-1 öne geçirdi.

85. dakikada Altayspor farkı tekrar 1'e indirmeyi başardı. Gelişen atakta topla buluşan Murat Uluç topu ağlarla buluşturdu ve durumu 3-2 yaptı.

Maçta başka gol ve önemli pozisyon olmayınca Van Büyükşehir Belediyespor önemli Altayspor deplasmanından 3 puanla dönmeyi başardı.

Editör: Wan Haber