Altı Nokta Körler Derneği Fethiye Şubesi tarafından, Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çerçevesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının katılımıyla gerçekleşen dayanışma konseri ilgiyle izlendi.
Fethiye Belediyesi Kültür merkezi Salonundaki Konseri Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Gültekin'in yanı sıra Fethiye Belediye başkanı Behçet Saatcı'nın eşi Nesrin Saatcı, Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün, İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğu Ses Sanatçısı ve Topluluk Müdürü Tahsin Duru ile türkü severler izledi. Gecede Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Mehmet Üstün Dernek çalışmalarını anlatan kısa bir konuşma yaptı. Derneğin açtığı Büro yönetimi Kursunu tamamlayan Görme Engelli üyelere Sertifikaları alkışlar arasında sunuldu.
Gecede ilk olarak Türkiye Engelliler Federasyonu Genel başkan Yardımcısı Hasan Tatar ile Türkan Soydemir Sazı ve sözü ile Türküler söylediler. Fethiyeli Görme Engelli sanatçı Eser Tunçoğlu bir birinden güzel Fethiye Türküleri seslendirdi. Altı Nokta körler Derneğinin bu anlamlı gecesinde İzmir Türk Dünyası Dans ve Müzik Topluluğundan Hüseyin Dökmeci Zeybek oyunu ile alkış alırken, Ardından Kültür Bakanlığı Sanatçıları Güler Aksoy ile Yılmaz Demirtaş sahneye çıktılar. Anadolu ezgilerini seslendiren Güler Aksoy ve Yılmaz Demirtaş hemen her türkü sonunda yoğun alkış aldılar. Altı Nokta körler Derneği Fethiye Şube başkanı Mehmet Üstün geceye katkıda bulunan herkese teşekkür ederken, Kanal F televizyonu bu özel ve anlamlı geceyi naklen yayınladı.
(MY-MB-İK)

09.12.2012 11:36:43 TSI

Editör: Wan Haber