Muradiye ilçesinde çıkan yangında altı kişilik Tıraktır ailesi evsiz kaldı. İlçeye 12 kilometre uzakta bulunan Açıkyol mahallesinde Abdurrahman Traktır ailesine ait evde, soba bacasından kaynaklandığı belirtilen yangın çıktı. Yangında ev kullanılamaz hale geldi. Yangına ilk müdahaleyi yapan Hayrettin Arslan adlı vatandaş, yeğeninin kendisini aradığını ve Abdurrahman Tıraktır’ın evinin yandığını söylediğini belirterek, “Ben evde çalışıyordum. Yeğenim aradı. 'Abdurrahman Traktır’ın evi yanıyor, çabuk yetiş’ demesi üzerine koştum. Evin alevler içinde olduğunu gördüm. İtfaiyeye haber verdim. Ancak mesafe biraz uzak olduğu için itfaiye ekibi gelene kadar evin içi yandı. Müdahale edemedik. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri, yangının diğer eve sıçramasını önledi" dedi.

Yangında kullanılamaz hale gelen evin, köylülerin destekleriyle yapıldığına dikkat çeken Arslan, “Bu evi, köylülerin destekleriyle yapmıştık. Evin sahibi bir yıl önce İstanbul’da inşaatta çalıştığı sırada düşerek hayatını kaybetti. Şimdi yanan evde dul bir bayan, iki yaşlı 6 kişi kalıyordu. Bu kış ayında perişan oldular. Evi yapacak durumları yok zaten. Eşyaları tamamen yandı. Zor olan yaşamları daha da zorlaştı” şeklinde konuştu.

Yangın çıktığı sırada kızıyla kahvaltı yaptığını belirten Fadime Traktır ise, şunları söyledi: “Kızımla kahvaltı yapıyordum. Birden alevlerin evi sardığını gördüm. Neye uğradığımı şaşırdım. Hiçbir şey yapamadım. Sadece kızımı alarak evden kaçtım. Bu evi köylüler bir araya gelerek yapmıştı. Ev, eşyalarla birlikte yandı, 6 nüfus dışarıda kaldık. Ne yapacağımızı bilmiyorum. Eşimi bir yıl önce kaybettim. Şimdi iki yaşlı ile çocuklarıma bakıyorum. Yetkililerden yardım bekliyorum. Bu kış bizi dışarıda bırakmasınlar.” 

Editör: Wan Haber