2012 yılında, 31 milyon 800 bin civarında bir turist girişinin yaşandığı belirtildi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Kültür ve Turizm Bakanlığı Turizm Değerlendirme ve Danışma Kurulu Toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtladı. 2013 yılında 33 milyon turist hedefleri olduğunu belirten Bakan Günay, hasaplarına göre Türkiye'nin turizmden asgari olarak 28 milyar dolar civarında bir girdi yaşandığını belirtti.
2011 yılına göre 2012 yılında 1 milyon 500 bin turist artışı yaşandığını belirten Bakan Günay, şöyle konuştu: "2012 yılında 31 milyon 800 bin civarında bir turist girişi yaşandı. Almanya ilk defa 5 milyon turisti geçti. Geçen sene Almanya'dan gelen turist sayısı 4 milyon 800 bin civarındaydı. İlk defa 5 milyonu geçti. Rusya, 3 milyon 500 bin. Rusya'da Ruble'nin, Amerikan Doları karşısında değer kaybetmesi ve Yunanistan'ın fazla fiyat düşürmesi belki bizim bir miktar 4 milyona ulaşmamızı engelledi. Gelecek yıl 4 milyon, zaman içinde Almanya'yı yakalayacak seviyeye geleceğini tahmin ediyorum. Bizim Rusya pazarı ile hedefimiz 10 milyon. Rusya pazarı bizim için çok önemli. Ama henüz biz o pazardan almamız gerekenin altındayız"
Altı kıtaya yeni Kültür ve Tanıtma Müşavirliği açacaklarını belirten Bakan Günay, şunları söyledi: "Yedi yeni Kültür ve Tanıtma Müşavirliği açıyoruz. O açtıklarımızdan biri Rusya Petersburg'da. İkincisi Çin Şanghay'da. Brezilya'da Sao Paulo'da ilk defa yeni bir Kültür ve Tanıtım Müşavirliği açıyoruz. Kuzey Afrika'da Kahire'den sonra ilk defa Tunus'a açıyoruz. Yunanistan'da şimdiye kadar Kültür ve Tanıtma Müşavirliği yoktu. Yunanistan'a açıyoruz. Kanada Toronto'ya ve Avusturya Sidney'e de açıyoruz. Gelecek sene için taleplerimiz var. Güney Afrika, Güney Kore yeni alanlar."
(ÇY-HO-Y)

20.01.2013 17:05:39 TSI

Editör: Wan Haber