Spor Toto 2.Lig Beyaz Grup'ta Play-off'u hedefleyen Altay'da kulüp başkanı Ömer Hızlıok, basında çıkan haberlerde Beşiktaş Kulübü'nün Altay'ı satın alacağı iddialarının doğru olmadığını açıkladı.
Bazı basın organlarında bugün çıkan haberlerde Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın "Altay yönetimiyle görüşmelerimiz sürüyor. Amacımız Altay'ı anonim şirket yapıp, Beşiktaşlı iş adamları olarak yönetmektir. İsmini, armasını, rengini kesinlikle değiştirmeyeceğiz. Tüm haklarını koruyacağız" demecini Altay Kulüp Başkanı Ömer Hızlıok, talihsiz bir açıklama olarak değerlendirdi.
Ömer Hızlıok, gelecek hafta 99. yaşına kutlayacak bir kulübün böyle haberlerle gündeminin meşgul edilmesine bir anlam veremediğini ifade ederek, "Böyle bir gelişme yok. Bu haberden sonra Divan Kurulu Başkanı Kemal Zorlu'yu aradım. Böyle bir görüşmenin kendisi de olmadığı söyledi. Benimle de böyle bir görüşme yok. Sanırım bu Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman'ın talihsiz bir açıklaması."

"ALTAY'IN PİLOT TAKIM OLMASININ DİLE GETİRİLMESİ ÜZÜCÜ"
Altay'ın pilot takım olarak dile getirilmesinin kabul edilemez ve üzücü bir durum olduğunu söyleyen Hızlıok, "99. yılını kutlayacak bir kulübe bu yakıştırmayı yapmak bizi son derece üzdü ve kırdı. Pilot takım olmak demek TFF kurallarına göre en fazla 1.Lig'de oynamak demektir. Böyle bir şeyi düşünmek bile söz konusu olamaz. Eğer böyle bir açıklama yapıldıysa biz bunu son derece ciddiyetsiz olarak değerlendiriyoruz. Eğer biz şirket olmaya karar verirsek kendi camiamız içinde değerlendiririz. Herhangi birinin kollarının altına girmeye ihtiyacımız yok. Altay camiasıyla yakın ilişkileri olan insanların böyle bir şeyin olmayacağını da biliyor. Bu haberi yapan gazeteci arkadaşımla da görüştüm ve son derece saygı duyuyorum. Kendisinden görüşmeyi doğrulattıktan teyidini aldık. Beşiktaş kulübü başkanını bugün iki defa aradım. Bugüne kadar telefon numarasını dahi bilmiyordum. Herhangi bir görüşmemizde olmadı. Kendisine mesajda attım. Bu saat itibariyle hala da bize dönmedi. Bundan sonrada biz açıklamamızı yaptık" diye konuştu.
(EA-MFS-MFS-S)

10.01.2013 19:45:32 TSI

Editör: Wan Haber