BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, 28 Şubat sürecinde yaşananlardan haberdar olmadığını belirten dönemin Başbakanı Tansu Çiller'e, "Tansu Çiller'e soruyorsun, kolejli kız havasına yatıyor. Ben de kolejde okudum ayıptır söylemesi ama böyle kolejli kız da görmedim. Bilmiyorduysan niye Başbakan oldun, gidip Bebek'te otursaydın" dedi.
BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında, 28 Şubat sürecinde mağdur olanlar ile başörtüsü konusunu değerlendirdi. 28 Şubat döneminde birçok kişinin haksız yere yargılanarak mağdur edildiğini belirten Tan, "Onun içindir ki bir kanun teklifi hazırladım ben. 28 Şubat sürecindeki özellikle de İslami kesimle alakalı ve Kürt meselesiyle bağlantılı olarak hüküm giyen bütün insanların yeniden yargılanmasını istiyorum. Bu davaların tamamının düşmesini istiyorum" dedi.
Tan, AK Parti'ye seslenerek, "Eğer samimiyseniz, hakikaten bu mağduriyetlerin ortadan kalkmasını istiyorsanız bu kanun teklifini veriyorum, siz de gelin bunu destekleyin" diye konuştu.
Altan Tan ayrıca, Meclis'e başörtüsü ile girilebilmesine olanak sağlayacak olan kanun teklifinin de hala bekletildiğini söyleyerek, bunun en kısa sürede oylanmasını istediklerini ifade etti. Eğitimde de başörtüsünün serbest olması gerektiğini söyleyen Tan, "Başörtüsünün kamusal alanda da serbest olmasıyla ilgili bir kanun teklifi veriyorum" diye konuştu.

"TANSU ÇİLLER 'KOLEJLİ KIZ' HAVASINA YATIYOR"
Tan, açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. 28 Şubat sürecine ilişkin bir soru üzerine Tan, o dönemde Kürt işadamlarının infazı için listeler yapıldığını belirterek, o dönem bu listeleri yapanların hala hayatta olduğunu söyledi. Dönemin Başbakanı Tansu Çiller'e de eleştirilerde bulunan Altan Tan, "Tansu Çiller'e soruyorsun, kolejli kız havasına yatıyor. Ben de kolejde okudum ayıptır söylemesi ama böyle kolejli kız da görmedim. Benim de çok sosyetik arkadaşlarım vardı, hepsine buradan selamlarımı, sevgilerimi sunuyorum. Hayattalar; 'Aa kim yaptı, ne yaptı, ben yeni gelmiştim.' Yeni gelmiştin, bilmiyorduysan niye Başbakan oldun? Yani gidip Bebek'te otursaydın" diye konuştu.
Başbakan Erdoğan'ın odasının dinlenmesine de değinen Tan, "Sen Başbakan'sın, 11 senedir Başbakan'sın. Sebze halinde kabzımal mısın? Gereğini yap" dedi. Tan, Başbakan Erdoğan içinse, "İmam Hatip Kolejli pozisyonlarına yatıyor" benzetmesi yaptı.

"TELEFONDA HANIMIMIZLA BİR TARTIŞMAYA BİLE GİREMİYORUZ"
Başbakan Erdoğan'ın 8 aydır Kürt Ergenekon'u ile ilgili MİT'te ne tür bilgiler olduğunu cevaplamadığını söyleyen Altan Tan, telefonların dinlendiğine gönderme yaparak, "Telefonda hanımımızla bir tartışmaya bile giremiyoruz. Yani tatlı kavgalar bile tarih oldu. 'Hanımefendi bu sabah nasılsınız?', 'Çok iyiyim beyefendi, arz-ı hürmetler ederim'. Böyle konuşmalar oluyor telefonlarda" diye konuştu.
Altan Tan, TBMM Başkanvekili Meral Akşener'e 'Kazığa oturturum' diyenlerin de herkes tarafından bilindiğini söyleyerek, "Hakkını da vermek lazım, tırnak içinde; en delikanlı siyasetlerden birisini de Sayın Meral Akşener ortaya koyabilmiştir, bunları ifade edebilmiştir, o gün de cevaplarını verebilmiştir" dedi.
(AT-CC-Y)

09.01.2013 14:55:31 TSI

Editör: Wan Haber