Muğla ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) kongresinde aday olan Safa Altaş başkanlığındaki Gelişim Hareketi, Anayasa mahkemesi tarafından Ankara Ticaret Borsası Meclis Başkanı Erol Gemalmaz'ın talebini esastan görüşerek karara bağlamasını değerlendirdi.
İptal kararı sonrasında basın toplantısı düzenleyen MUTSO Gelişim Hareketi, kararı sevindirici bulduklarını açıkladı. Gelişim Hareketi adına açıklama yapan Başkan adayı Safa Altaş; "Anayasa Mahkemesi hafta sonunda kararını açıkladı. Bu karar ile 5174 sayılı TOBB Kanunu'nun 16'ncı maddesi iptal edildi. Koltuğunu bırakmak istemeyen arkadaşlarımızın önü açıldı. Anayasa Mahkemesi'nin kararına saygılıyız. MUTSO Başkanı Bülent Karakuş arkadaşımızın adaylığının önünde bir engel kalmadı. Bu bizi sevindirdi. Öncelikle seçme seçilme hakkının önündeki engelin kaldırılmış olmasına sevindik. Eğer Anayasa Mahkemesi söz konusu maddeyi iptal etmemiş olsaydı, Ticaret ve Sanayi Odası Gelişim Hareketi olarak tek başımıza seçime gitme durumunda olacaktık. Bu da odamız mensubu arkadaşlarımızı seçeneksiz bırakacaktı. Şimdi Bülent Karakuş arkadaşımız Değişim Hareketi olarak, biz de Gelişim Hareketi olarak sandık başına gidip, demokratik bir yarış yapacağız. Bizi bu durumda sevindirmiştir" dedi.
MUTSO KİMYESE MAHKÛM DEĞİL
Gelişim Hareketi olarak seçimlerin demokratik olması için gerekli NACE kodlarının kendilerine de verilmesini istediklerini belirten Altaş, "Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nın bu demokratik yarışa demokratik katkıda bulunması için seçimin yapılabilmesi için gerekli olan NACE kayıtlarının, yani odamız üyelerinin hangi meslek gurubundan seçme ve seçilme hakkını kullanabileceğini gösteren listeyi tarafımıza bir an önce vermesini bekliyoruz. Mart ayında demokratik bir yarış yapacağız. Odamızı, odamızın ve Muğla'nın geleceğini kimseye mahkûm görmüyoruz. Bizim 'Biz olmazsak kimse yapamaz' diyemeyeceğimiz ve hep birlikte hayata geçireceğimiz projelerimiz var. Önümüzdeki günlerde bunları sizlerle paylaşacağız. Şu kadarını söyleyeyim, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası'nı Büyük Şehir Muğla'nın küçük odası yapmayacağız" şeklinde konuştu.
" ARKA BAHÇE OLMAYACAĞIZ"
Safa Altaş'tan sonra söz alan Gelişim Hareketi üyelerinden Taşkın Bilginer de oluşumun hiçbir siyasi parti endeksli olmadığını belirterek; "Herkesin mutlaka bir siyasi görüşü vardır. Bizler burada siyasi görüşlerimizi bir kenara bırakarak, odamız üyelerine hizmet için bir aradayız. Bizim projelerimiz yarıda kalır, biz seçilemezsek olmaz diyen Bülent Karakuş ve ekibi sekiz yılda oda binası hariç hangi projeye başladı? Ben MHP'li bir Belediye Meclis Üyesiyim, Mustafa Ercan arkadaşım CHP'de yöneticilik yapan biri, yani bizler bir siyasi parti listesi değiliz. Biz yönetime geldiğimizde MUTSO hiçbir siyasi partinin kimsenin arka bahçesi olmayacak" dedi.
(BT-MB-İK)

15.01.2013 16:33:24 TSI

Editör: Wan Haber