Yol yapım çalışmalarını aralıksız sürdüren Adıyaman Belediyesi, Eğri Çayı mevkiinde bulunan alt geçitte, yağmur suyu kanalı yapımına başladı.
Yağmur suyunun asfalta akmaması için yolun iki tarafına drenaj yapmaya çalışan Belediye Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, bir yandan kepçe yardımıyla kazı faaliyetleri yürütürken, diğer yandan mikserlerle harç dökümü yaparak kanal oluşturuyor. Bölgede yapılan çalışmalarla hem asfaltın tahrip olmaması, hem de trafik akışında sorun yaşanmaması amaçlanıyor.
Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, "Eğri Çayı mevkiinde bulunan alt geçit, önemli bir görev görüyor. Petrol Mahallesi'nin ulaşımını sağlayan caddeyi, Atatürk Bulvarı'na bağlıyor. Trafik akışının yoğun olduğu bu bölgede alt geçidin var olması, trafiğe rahat bir nefes aldırıyor. Son derece önem arz eden alt geçidin trafiğini rahatlatmak elzemdir. Bu amaçla Fen İşleri Müdürlüğümüze bağlı ekipleri bölgeye yönlendirdik. Yolun her iki tarafına kanal oluşturuyoruz. Olası yağmur suyu taşkınlarının önlenmesi düşüncesiyle bunu yapıyoruz. Bu yöndeki faaliyetlerimiz alt geçitle sınırlı değil; gerektiği her noktada sürekli devam edecektir" ifadelerini kaydetti.
(CK-SO-Y)

07.01.2013 16:17:45 TSI

Editör: Wan Haber