Alsancak gönüllüleri, Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlediği törenle ödüllerini aldı.
Konak Belediyesi Prof.Dr. Türkan Saylan Alsancak Kültür ve Sanat Merkezi, vefa dolu bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı. Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği'nin düzenlediği 'Alsancak'a Emek Verenler Ödül Töreni' semtin seçkin insanlarını bir araya getirdi.
Yıllardır Alsancak'ta simge haline gelmiş isimler ve mekanlar bir kez daha anıldı. Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay'ın yönettiği buluşmada, Onur Listesinde yer alan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, emek ödülü almış olmaktan duyduğu mutluluğu şu sözlerle ifade etti: "Alsancak'a, İzmir'e hizmet etme anlamında bir ödül sahibi olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yaşamı insanlara hizmetle, hep sevi ve saygı sunmakla geçmiş bir insan olarak tek sermayem insanların sevgisi. Zaman zaman anlamlı buluşmalarda bize küçücük bir katkı ödülü verilmesinin benim manevi dünyamda çok büyük yerleri var. Sermayemiz, gücümüz hep bu güzellikleri toplamak, derlemek ve topluma hizmet etmek. Bu ödüle layık olmak için elimden güçle çalışmaya devam edeceğim."
Alsancak Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Dilek Olcay, duygu dolu anların yaşandığı ödül töreninde sahneye davet ettiği herkesle küçük sohbetler gerçekleştirdi.
Ödül alanların en büyük özelliğinin verdikleri hizmet olduğunu dile getiren Olcay, "On üç yıldır dernek olarak bu semt için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Konak Belediyesi, Emniyet Müdürlüğü ve birçok kurumla ortak çalışan bir sivil toplum kuruluşuyuz. İzmirli olarak, Alsancaklı olarak buradayız. Bugün burada çok değerli isimler var ve onların en büyük özellikleri verdikleri hizmetlerdir" şeklinde konuştu.
Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan'a her zaman yanlarında olduğu için teşekkürlerini ileten Olcay, Devlet Eski Bakanı Işılay Saygın için de 'Işılay Abla olmasaydı biz burada olmazdık" diyerek övgü dolu sözler söyledi.
(HD)

09.02.2013 11:14:56 TSI

Editör: Wan Haber