Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, günden güne artan hasta sayısı ile rekora gidiyor. Bir yıl önce yenilenen merkez, 75 doktor ile günde ortalama bin 200, haftada bin 500 ayda ise 17 bin hastaya hizmet veriyor.
Giderek artan yoğunluğun temelinde hasta memnuniyetinin olduğunu, sağlıkta dönüşüm programından sonra ciddi mesafeler kat edildiğini belirten Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekim İ.Affan Bol, "Ağız ve Diş bakımında ülkemizde hala istenilen düzeye gelinmemiştir. Diş fırçalama alışkanlığını her yaştan kesime kazandırabilirsek, diş hastalıkları oranımız yüzde elli azalacak. Çocukluktan itibaren, diş hekimi ile iyi ilişkiler kurmak önemlidir. Diş hekiminden korkmayın, rutin kontrollerinizi mutlaka yaptırın" dedi.
Alsancak Ağır ve Diş Merkezi'nin tüm katlarının yenilendiğini, diş çekiminde kullanılan malzemelerin yenilendiğini belirten Başhekim İ.Affan Bol, "Geçen yıl yapılan yenilenmeden sonra hastalarımıza daha kaletile hizmet vermeye başladık. Hastanemizde görev yapan 75 doktor arkadaşımız, günde ortalama bin 200, haftada 4 bin 500, ayda ise 17 bin hastaya diş sağlığı konusunda hizmet veriyoruz. Bu sayı günden güne artıyor. Entegre çalışma sistemi olması nedeniyle ilk muayene dışında hastalarımızın randevuları ilgili hekimlerimizce ayarlandığı için hastanemizde uzun kuyruklar oluşmuyor. Giderek artan yoğunluğun temelinde hastaların memnuniyeti olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.
"İZMİRLİ DİŞ SAĞLIĞINI ÖNEMSİYOR"
Türkiye geneline bakıldığı zaman İzmir halkının diş sağlığına özellikle son 3 yılda büyük önem verdiğini belirten İ.Affan bol, "Sağlıkta Dönüşüm Programı'ndan sonra ülke çapında açılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile hastalarımızın bu hizmetlere ücretsiz olarak ulaşması kolaylaştı. 7 yıllık süreçte ciddi mesafeler kat edildi. Ama hala istenilen düzeyde olduğu söylenemez Uzmanlık istemeyen tüm ağız ve diş sağlığı konularında hizmet veriyoruz. Diş eti hastalıkları, cerrahi müdahaleler, ordontik düzensizlikler, kanal tedavileri, endodontik konservatif tedaviler, sabit ve hareketli protez işlemleri merkezimizde yapılmaktadır. Kistler, tümör ameliyatları, dudak damak yarıkları ve implant yapmıyoruz" diyerek bilgi verdi.
"HASTA MEMNUNİYETİNİ ÇOK ÖNEMSİYORUZ"
Hastane idaresi olarak hastaların memnuniyetini önemsediklerini belirten Başhekim İ.Affan Bol, "Biz hiçbir zaman bir kriter ortaya koyamayız. Bakanlığımızın ortaya koyduğu bir kalite ve hizmet standartları, mevzuatları var. Bakanlığın kurduğu standart ve kriterlere uyarak hasta memnuniyetini sağlamaya çalışıyoruz. Hastalarımız öneri, şikâyet ve memnuniyetlerini kutularımıza bildiriyor. Oldukça fazla teşekkür alıyoruz. Zaman zaman şikâyet ve eleştiri de alıyoruz. Şikâyet ve eleştiriler sayesinde eksikliklerimizi görüyoruz. Mevzuatlar çerçevesinde yapabilecek olduklarımızı yapıyoruz. Bizim elimizde olmayan nedenlerden kaynaklanan eksiklikleri de bakanlığımıza ve il sağlık müdürlüğümüze bildiriyoruz. Gerekli önlemler alınıyor" dedi.
"ÇOCUKLARINIZI 2 YAŞINDA DİŞ HEKİMİ İLE TANIŞTIRIN"
Çocuklar diş hekimleri ile 2 yaşından itibaren tanışması gerektiğini belirten Alsancak Ağız ve Diş sağlığı Merkezi Başhekimi İ.Affan Bol, "Çocuklar diş hekiminlerine karşı alıştırılmalı. Anneler ve babalar 2 yaşında eğitim için çocukları getirilmeliler. Böylece oluşabilecek düzensizliklerin önüne de geçilmiş olunur. Yetişkinler de 6 ayda bir muayene olmalarını öneriyoruz. Çünkü 6 ayda bir yapılan kontroller, rahatsızlıkların çok erken teşhis edilmesini sağlar. Erken teşhis, tedaviyi kolaylaştırır, hastaya ve devlete maliyeti azaltır. Sağlık Bakanlığı'na bağlı Diş Hastaneleri ile Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri sayısının Türkiye nüfusuna göre arttırılması ve gerekli istihdamların yapılması da önemli. Bakanlığımızın bunlarla ilgili çalışmaları var. Belirli bir nüfusa bir diş hekimi istihdam edilmesi yönünde çalışmalar yürütülyor" diyerek bilgi verdi.
(AH)

15.01.2013 10:34:18 TSI

Editör: Wan Haber