Taksim Gezi Parkı’nda yaşananlarla ilgili açıklamalarda bulunan Faruk Alpaslan, geçtiğimiz günlerde bu olaylarla ilgili esnafın zarar tespitinin yapılması için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz başkanlığında TESK’e bağlı başkanların bulunduğu bir toplantı gerçekleştirdiklerini belirtti.

Yaşananlarla ilgili görüşlerini dile getirdiklerini, kendisinin de Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’ne gelen huzurun biran önce batı illerine de gelmesi gerektiği yönünde bir açıklama yaptığını anlatan Alpaslan, “Marjinal grupların yapmış oldukları girişimler hiçbir sonuca varamadıklarını gösteriyor. Gezi Parkı’nı bahane ederek AVM’nin içeriğinin dahi ne olacağını bilmeden yapmış oldukları eylemlerinde başarılı olamamışlardır. Ama ağaçları bahane ederek kitlesel bir eylemi başarmışlardır. Burada ideolojik değil sadece huzursuzluğa sevk etmektir amaç. Doğu ve Güneydoğu Bölgesi’nde 30 yıldır süren kirli savaşın bittiği bir dönemde Türkiye’nin batı illerinde başlayan bahanelerle huzuru kaçırma ve Türkiye’nin istikrarının önüne geçme çalışmalarıdır. Burada aslında eylem yapması gereken zarar görmüş esnaflardır.

Burada alkol yasası ve sigara yasası küçük esnafımızı tamamıyla zor durumda bıraktığı halde esnafımız yönetmelikte yapılan değişikliklere isyan etmemiştir. Ama bu isyan eden gruplar 15 günden beridir Türkiye’nin en işlek metropollerindeki küçük esnafımızın ve büyük otellerdeki turizm rezervasyonlarına kadar ekonomiye ve ticaret erbabına çok büyük zararlar vermiştir. Bu hiçbir ideolojisi olmayan iktidara karşı birikmiş olan öfkeli grupların yapmış olduğu bir eylemdir. Mesele Gezi Parkı falan değil, bunların hepsi boş nedenler” dedi.

Editör: Wan Haber