Bursa ziyaretinde Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile görüşen Almanya Başkonsolosu Jutta Wolke, şehirdeki gelişimi ve değişimi gözlemlediğini belirterek, Türkiye ile Almanya arasındaki ilişkilerin daha da artırılması gerektiğini söyledi.
Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu görevine başladığından bu yana Bursa'ya ilk ziyaretini yapan Almanya Başkonsolosu Jutta Wolke, Büyükşehir Belediyesi'ni de ziyaret etti. Tarihi belediye binasında Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ile görüşen Almanya Başkonsolosu Jutta Wolke, Bursa'ya daha önce geldiğini hatırlatarak, kentteki değişim ve gelişimin farkedilir seviyede olduğunu söyledi. Bursa ve Türkiye ile Almanya arasında uzun yıllara dayanan tarihi ilişkilerin olduğunu kaydeden Başkonsolos Wolke, "İki ülke arasındaki bu ilişkileri güçlendirmeyi ve diyaloğu daha da geliştirmeyi istiyoruz. Bu konuda üzerimize düşeni yapacağız" dedi.
Almanya Başkonsolosu Jutta Wolke'ye ziyaretinde Almanya Fahri Konsolosu Sibel Cura da eşlik etti.
Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Abdullah Karadağ ise Bursa'yı tanıttığı konuklarına Büyükşehir'in çalışmalarından bahsetti. Bursa'yı marka kent haline getirme çabasında olan Büyükşehir Belediyesi'nin öncülüğünde ilk kez yerli tramvay üretiminin Bursa'da yapıldığını hatırlatan Karadağ, yol ve kavşak çalışmalarından kardeş ülkelerle işbirliğine kadar her alanda faaliyetler yürüten Büyükşehir Belediyesi'nin pek çok ülke ile kardeşlik bağları olduğunu ve Bursa'da dostlukların pekişmesine yönelik çalışmalara önem verildiğini sözlerine ekledi. Ziyaretin sonunda Başkanvekili Karadağ, Almanya Başkonsolosu Jutta Wolke'ye Bursa kitabı ve çini hediye etti.
(MŞ)

11.02.2013 15:11:45 TSI

Editör: Wan Haber