Almanya'da dev ışid operasyonu başladı. ve 11 farklı yere yapılan operasyonlarda aralarında iki türk te yer alıyor. Avrupada fransa katliamının ardından bir çok avrupa ülkesinde operasyonlar başladı ve Almanya'da 11 farklı yere baskın yapıldı ve 250 polisin yeraldığı büyük operasyonda bir çok kişi tutuklandı ve aralarında iki türk te yeralıyor..Büyük operasyonda iki türk de yakalandı. Almanyada gerçekleştirilen dev operasyonda  farklı yerlere yapılan büyük ışid operasyonunda iki türkte var..Avrupada dev operasyonlar başladı...

Operasyonda, IŞİD'in Suriye'deki mücadelesi için militan ve finansman desteği sağlamakla suçlanan bir grubun lideri olduğu iddia edilen İsmet D. ile örgüt üyesi Emin F. tutuklandı. Aynı saatlerde Paris'te ise geçen haftaki saldırılarla bağlantılı olabileceği düşünülen 12 kişi gözaltına alındı. Dün de Belçika polisi, Suriye’den dönen ve eylem hazırlığında olduğu iddia edilen cihatçılara yönelik ülke çapında büyük bir operasyon başlatmıştı.

Avrupa'da üç komşu ülke Almanya, Fransa ve Belçika'da terör operasyonları düzenlendi.Alman polisinin baskın düzenlediği yerlerin başkent Berlin'de olduğu açıklandı. Reuters'ın haberine göre, yaşları 31 ila 44 arasında değişen beş Türk'ü izleyen polis, aylar süren takibin ardından bu sabah operasyon için düğmeye bastı.

Alman polisinin düzenlediği baskınlarda, 41 yaşındaki İsmet D. ve 43 yaşındaki Emin F. tutuklandı. AFP, İsmet D.'nin, liderlik ettiği öne sürülen grupta Türklerin yanı sıra Çeçen ve Dağıstanlıların olduğunu bildirdi. Polisten yapılan açıklamada, tutuklanan Emin F.'nin ise finansmandan sorumlu olduğu öne sürüldü. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, Emin F.'nin ayrıca Suriye'ye giden grup üyelerine gece görüş cihazı gibi askeri malzemeler sağladığına dair iddialar olduğu belirtildi.

Şüphelilerin "Suriye'de devlete yönelik ciddi şiddet eylemleri düzenleme hazırlığında olduğu" iddia edildi. Alman polisi, gözaltına alınan üç kişinin ise yeterli delil olmadığı için serbest bırakıldığını duyurdu.Polis, grubun Almanya'da saldırı planladığına dair herhangi bir kanıt bulunmadığını bildirdi.

 

operasyon.jpg

Editör: Wan Haber