Alman Der Tagesspiegel gazetesi, Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich'in 3 günlük Türkiye ziyaretini konu alan bir haberde, Türkiye'nin Almanya'yı Müslümanları zorla Hristiyanlaştırmakla suçladığını yazdı.
Friedrich'in Türkiye ziyaretini değerlendiren Der Tagesspiegel gazetesi, ziyarete ilişkin haberde "Türkiye, Almanya'yı Müslümanları zorla Hristiyanlaştırmakla suçluyor" başlığını kullandı. Avrupa'da yaşayan Müslüman çocukların Hristiyan ailelere evlatlık verilerek, kültürlerinden koparıldıklarının Türkiye tarafından iddia edildiğinin belirtildiği yazıda şu ifadelere yer verildi:
"Yurtdışı Türklerden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, kendisini Avrupa'da yaşayan 5 milyon Türkün koruyucusu olarak görmektedir, bir köprü oluşturucusu olarak değil. Bu sebeple Ankara'da çarşamba günü öğleden sonra Almanya Federal İçişleri Bakanı Hans-Peter Friedrich ile yaptığı görüşmede Bozdağ'ın gündemindeki konular hiç de şaşırtıcı değildi. Görüşmede bir katılımcının bilgilerine göre Bozdağ'ın en sevdiği konu Müslüman Türk çocukların Hristiyanlaşması konusu olmuştur. Bekir Bozdağ, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sadık kişiliği ile bilinmekte ve kendisi de aynı Başbakan gibi Federal Almanya hakkında eleştirel konuları gündeme getirmektedir."
Gazete, Friedrich'in Bozdağ ile yaptığı görüşme ile ilgili haberde Almanya'nın, Almanya'da yaşayan teröristlerle ilgili gevşek tutumunun, aile birleşiminde dil zorunluluğu konusunun, gençlik dairelerince Türk çocuklarının Hristiyan ailelere verilmesine Türkiye'nin tepkisinin ele alındığını açıkladı. Haberde Friedrich'in ilk Türkiye ziyaretinin anlaşmazlıklar ile bittiği, fakat son görüşmesi olan meslektaşı İçişleri Bakanı Muammer Güler ile yaptığı toplantının olumlu bir havada geçtiği ifade edildi. Ayrıca, terörle mücadele konusunda içerik olarak bir mutabakat sağlanmasa da Türk-Alman işbirliğinin devam edeceğinin teyit edildiği belirtildi.
(DY-CC-Y)

09.02.2013 11:34:42 TSI

Editör: Wan Haber