Bir dizi temaslarda bulunmak üzere Diyarbakır'a gelen Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl ile Siyasi İşler Müsteşarı Tobias Grothe AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç'ı makamında ziyaret ederek, parti çalışmaları, bölgenin son durumu ve gelişmekte olan çözüm süreci hakkında bilgi aldı.
Alman büyükelçilerini makamında ağırlayan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Aydın Altaç, Kürt sorununun sadece AK Parti'nin sorunu olmadığını ve AK Parti'nin tek taraflı müdahalesiyle bitecek bir durumun söz konusu olmadığını belirterek, "Bu süreci kim sabote ederse günahı ve vebali onun boynunda kalır" dedi.
AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Altaç, Almanya Büyükelçisi Eberhard Pohl ile Siyasi İşler Müsteşarı Tobias Grothe'e gündem konusu olan çözüm süreci hakkında yaptığı bilgilendirmede yeni sürece, herkesin destek vermesi gerektiğini ifade ederek, görüşmeleri bir adım daha öteye götürmek için herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini söyledi. Altaç, ayrıca bölgede ciddi anlamda olumlu bakış ve beklenti olduğunu ifade etti.
"HERKES SÜRECE OLUMLU BAKIYOR"
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sorunu çözmedeki iradesinin çok güçlü olduğunu belirten Altaç, Başbakan'ın bu süreci en yüksek noktada deklare ettiğini kaydetti. Başbakanın "Ne olursa olsun hatta iktidarımın gideceğini bilsem dahi ben ve partim bu sorunu çözer" sözlerini hatırlatan Altaç, herkesin sürece olumlu yönde baktığını söyledi. Altaç, "Bizler de bu sorunun kısa sürede sonuca gitmesini istiyoruz. En son geçen hafta il başkanlar ve gurup toplantısında Sayın Başbakan bir kez daha dile getirdi. Bizler de bu sorunun çok acısını çektik. Hem maddi hem de manevi anlamda herkes taşın altına elini koyacak. Öyle ama böyle biz bu sorunu neticeye ulaştıracağız. Bu anlamda da bölgemizde de çok ciddi anlamda olumlu bakış ve beklenti var. Süreçte şu an için iyi gidiyor. Bu sorun sadece AK Parti'nin sorunu değil, AK Parti'nin tek taraflı müdahalesiyle bitecek bir iş değil" dedi.
(ÜN-AKK-Y)

19.02.2013 18:13:21 TSI

Editör: Wan Haber