İzmit'te ikamet eden bir evli çift, kurdukları çağrı merkezi ile Almanya'da ikamet eden iki kişiyi 100 bin euro dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alındı.
İzmit'te ikamet eden ve Almancayı iyi bilen bir çift, özel bir çağrı merkezi kurdu. Bu çağrı merkezinden bazı Alman firmalardan temin ettikleri müşteri bilgilerini kullanıp Alman vatandaşlarını aradılar. Kimine bilgilerini güncellediklerini, kimine hediye kazandıklarını söyleyerek kendi hesaplarına para yatırarak veya kredi kartı bilgilerini alıp internet üzerinde şans oyunları oynayıp dolandırdılar. Frankfurt'ta yaşayan 2 Alman vatandaşının Frankfurt emniyetine giderek yapmış oldukları başvuru üzerine, Frankfurt emniyeti vatandaşlarını arayan numara üzerinde araştırma başlattı.
Numaranın Kocaeli'de bulunduğunu belirleyen emniyet güçleri, Türk makamları ile irtibata geçerek, şahısların yakalanması için yardım istedi. Türk makamlarının durumu emniyet birimlerine bildirmesi üzerine Kocaeli Asayiş Şube Müdürlüğü şahısların yakalanması için çalışma başlattı. Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Ekipleri, yaptıkları araştırma sonucu İzmit'te ikamet eden Emine A. (28) ve Özcan A. (37) isimli çifte ulaştı. Zanlıların, dolandıracakları kişilerin kart bilgilerini alarak veya araba kazandınız diyerek belli bir miktar parayı hesaplarına yatırdığı tespit edildi. Daha sonra başka numaralardan ve Almanya'da bulunan başka şahıslarla ortak çalışarak kendilerini polis veya savcı olarak tanıtıp Alman vatandaşları dolandırdıkları belirlendi.
Zanlıların, şikayetçi olan iki Alman vatandaşından 100 bin euroya yakın para dolandırdıkları iddia edildi. İfadelerinde Çağrı merkezinin kendilerine ait olmadığını, kendilerinin komisyon ile çalıştıklarını iddia eden karı koca, adliyeye sevk edildi.
(UU-HO-Y)

08.01.2013 16:34:05 TSI

Editör: Wan Haber