Taksim'de bir araya gelen İstanbul Emek Gençliği üyesi bir grup, NATO'nun Türkiye'ye Patriot füzeleri yerleştirme kararını Almanya Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakarak protesto etti.
Atatürk Kültür Merkezi (AKM) önünde bir araya gelen İstanbul Emek Gençliği üyesi yaklaşık 30 kişilik grup, NATO'nun Türkiye'ye Patriot füzeleri yerleştirme kararını protesto ederek Almanya Konsolosluğu'na yürüdü. Ellerinde bir siyah çelenkle sloganlar atan grup adına Almanya Konsolosluğu önünde basın açıklaması yapan İstanbul Emek Gençliği üyesi Elif Ergin, "Savaş giderek genişliyor ve karmaşık hale geliyor. AK Parti hükümeti ise bu savaşın batağına saplanmıştır. Türkiye Ortadoğu'da giderek genişleyen kaos ve kargaşanın tam içine girmiş durumdadır. Öte yandan da ABD'nin taşeronluğunu yaparak komşu ülkelerle düşmanlığı derinleştiriyor. Bizler içeride ve dışarıda süren savaş ve savaşın yarattığı acı kan ve gözyaşlarına sessiz kalabilir miyiz? Bu savaşta kimlerin çocukları ölecektir? Savaşın faturasının bizlerin sırtına yıkılmasını kabul edebilir miyiz? Halkların düşmanlaşmasına izin mi vereceğiz? Biz diyoruz ki bu haksız savaşta Türkiye halkları barıştan yana olmak zorundadır" dedi.
Basın açıklamasının ardından Almanya Konsolosluğu önüne siyah çelenk bırakan grup, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.
(ET-ÖZ-Y)

22.12.2012 17:32:41 TSI

Editör: Wan Haber