Almanya Ankara Başkonsolosluğu Vize Bölümü Müdürü Wolfgang Schulz, Elbim eğitim kurumlarını ziyaret etti.
Vize Bölüm Müdürü Wolfgang Schulz, beraberindeki heyetle birlikte Gaziantep'e gelerek, Elbim eğitim kurumlarının yabancı dil bölümünü ziyaret etti. Almanya vize sınavı için hazırlanan öğrencilerin sınıfını ziyaret eden Schulz, öğrencilerle bir süre sohbet etti. Öğrencilerin hedeflerini soran Schulz, Almanya'daki yaşamla ilgili bilgiler vererek, Almanya'ya hazırlıklı gelmelerini istedi.
Wolfgang Schulz daha sonra, Elbim yetkililerinden Almanya aile birleşimi kursları ve eğitimi hakkında bilgiler aldı. Elbim'de yapılan sistemli eğitim çalışmalarının başarıya ulaştığını belirterek, Almanya'ya gelecek herkesin mutlaka Almanca bilmesi gerektiğini ve Elbim'de verilen seminerlere katılarak Almanya kültürünün mutlaka öğrenilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye genelinde vize konusunda kendilerine yapılan müracaatların sorunsuz bir şekilde Elbim tarafından yapıldığını ve bundan dolayı da Elbim yöneticilerine teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Elbim Almanca Kursları Genel Müdürü Murat Özkısacık ise, amaçlarının; Almanya'ya aile birleşimi için giden her bireyi, Almanya ile ilgili ön bilgi sahibi yapmak olduğunu kaydederek, Almanca konusunda kursiyerlere çok geniş bir yelpazede eğitim verdiklerini aktardı.
(HD-SO-Y)

18.02.2013 15:52:18 TSI

Editör: Wan Haber