Şehitkamil Belediyesi tarafından yaptırılan yarı Olimpik Yüzme Havuzu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in katılımıyla gerçekleşti.
Şehitkamil Belediyesi tarafından Atatürk Mahallesi'nde kısa bir sürede inşaatı tamamlanan Alleben Yüzme Havuzu'nun açılışı için gelen Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Bakan Şahin havuzu gezerek incelemelerde bulundu. Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu Başbakan Yardımcısı Babacan ve Bakan Şahin'e bina hakkında bilgiler vererek spora verdikleri önemi anlattı.
Daha sonra açılış törenine geçen Başbakan Yardımcısı Babacan, Bakan Şahin ve beraberindeki yapılan yüzme yarışlarını izledi.
Törenin açılışında konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan sosyal projelere önem verdiklerini belirterek, "Belediyelerimiz sağolsun bu alanda güzel katkılar sağlıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığımıza Türkiye'nin 81 ilin tamamına kapalı yüzme havuzu yapılması için çalışmalar başlattı. Türkiye'nin 4 bir yanında bunlar hayata geçirilecek. Ancak bir belediye kendi öz kaynakları ile böyle bir havuzu bu kente kazandırdığı için kendisine teşekkür ediyorum" dedi.
Türkiye'nin son 10 yılda önemli bir dönüşüm içerisine girdiğini de hatırlatan Başbakan Yardımcısı Babacan, "Gaziantep tüm illerimiz içinde yükselen yıldız olarak görüyoruz. Gaziantep'in tarihi, kültürü ve çalışkan insanı kuşkusuz çok önemli. Bunun ötesinde Gaziantep'in hem iş dünyası sivil toplum kuruluşları ile birlik ve birerlik içinde olması, toplumun tüm kesiminde hissediliyor olması, başarının en önemli sebebi olarak görüyorum. Bu başarılardan gerçekten gurur duyuyoruz. Böylesine güzel bir tesisi ülkemize ve Gaziantep'e kazandırdığı için Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve tüm ekibine teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ise her alanda spora büyük önem verdiklerini belirterek, "Yaptığımız bu yüzme havuzunda engelli vatandaşlarımıza da hizmet veriyoruz. Buradan 55 özürlü vatandaşımız buradan faydalanmaktadır. Şuana kadar genelde yüzme havuzuna 3 bin 200 kayıt yapılmıştır. 680 sürekli sporcumuz ise sürekli olarak buradan eğitim al maktadır. Bay, bayan, çocuk ve öğrencilerin yanı sıra performans sporcularına hizmet vermeye gayret gösteriyoruz" dedi.
Gençleri sportif aktivitelere yönlendirme çabası içerisinde olduklarını da anımsatan Baş kan Fadıloğlu, "Çocuklarımızın elleri klavye tuttuğu zaman oyunlara yöneliyorlar. Çocuklarımızın sağlıklı gelişimi adına yüzme sporun tüm kaslarını hayatı geçireceği için bu projeyi hayata geçirdik. Sadece burası değil kentin bütün bölgelerinde bu hizmetleri yapacağımıza söz vermiştik. Merveşehir'de de hanımlar yüzme havuzunu da bir aya kadar kazandırmış olacağız. Bu projeler Türkiye'de örnek projelerdir. Bu yüzme havuzunun dışında 4 bin metre karelik yeşil alan olduğu gibi yeteri kadar park alanı da mevcuttur. Burada amacımız çocuklarımızın kas gelişimini tamamlamak ve daha sonra Gaziantep'in ve Türkiye'nin adını dünyaya duyurmaktır. İnşallah önümüzdeki yıldan itibaren Türkiye şampiyonları çıkaracağımıza inanıyorum" diye konuştu.
Yapılan açılış konuşmalarının ardından Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Vali Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, milletvekilleri, Şehitkamil Belediye Baş kanı Rıdvan Fadıloğlu ile birlikte protokol üyeleri ve davetliler kurdele keserek havuzun resmi açılışını yaptı.
(HD-ÖK-Y)

01.12.2012 16:25:18 TSI

Editör: Wan Haber