Ümit Baban - WanHaber / Yüksekova

Hakkari'ninYüksekova ilçesine bağlı Esentepe Mahallesi'ne çıkan olaylarda hayatını kaybeden Osman Alıcı (25) için Gever'de cenaze töreni düzenlendi. Yüksekova Devlet Hastanesi'ndeki otopsi işlemlerinin ardından dün akşam Eski Kışla Mahallesi'ne getirilen Alıcı, sabah saatlerinde Merkez Camii'nde yerine getirilen dini görevin ardından kitlesel bir yürüyüşle Şemdinli yol güzergahına getirildi. Burada binlerce kişi tarafından karşılanan Alıcı'nın cenazesi, gençler tarafından omuzlanarak, sloganlar eşliğinde Orman Mahallesi'ndeki Orman Şehitliği'ne getirildi. Yürüyüşte, PKK Lideri Abdullah Öcalan ve Alıcı'nın posterleri ile PKK ve KCK bayrakları taşındı.

YPS ve YPS-Jin Tören Düzenledi
Alıcı'nın toprağa verilmesinin ardından YPS ve YPS-Jin güçleri tarafından tören düzenlenerek, "Çerxa Şoreşê" marşı eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu. Oğlunu, elindeki kına tepsisiyle uğurlayan Alıcı'nın annesinin ağıtlarının yükseldiği cenazede, yakınları ve arkadaşları ise ayakta durmakta güçlük çekti. Kadınlar defin işlemleri boyunca zafer işareti yaparak ağıt ve zılgıtlar yakarken, mezara ise sarı, kırmızı ve yeşil renkli çiçekler bırakıldı.
 

3-436.jpg

'Vahşete karşı herkes tek yürek olmalı'
Törenden sonra konuşan HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Doğu'nun dört bir yanında AKP tarafından terör estirdiğini iddia ederek, "Cizre'de ve Kürdistan'ın diğer kentlerinde AKP tam anlamıyla bir vahşet yaşatmaktadır. Bu vahşet karşında herkesin tek yürek ve tek ses olması gerekir" diye konuştu. 

5-251.jpg

3-437.jpg

Editör: Wan Haber