Türkiye Ferdi Yıldızlar Boks Şampiyonasında 52 kiloda Türkiye 3.sü olan Nazilli Belediyesi Boks Kulübü sporcularından Ömer Meyveli, Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret ederek başarısını paylaştı. Başkan Alıcık, ziyarette Türkiye 3.sü olan Ömer Meyveli'yi çeyrek altınla ödüllendirdi.
27 Ocak-3 Şubat Tarihleri arasında İzmir'de yapılan Türkiye Ferdi Yıldızlar Boks şampiyonasına katılan genç sporcu 15-16 yıldızlar yaş grubunda 52 kiloda ringe çıkarak dört turda gerçekleştirilen müsabakalarda 37 boksör arasından Türkiye 3.sü oldu. Nazilli Belediyespor Boks Kulübü sporcusu Nazilli Ticaret Lisesi 9.sınıf öğrencisi Ömer Meyveli, Milli Boks Hakemi Antrenör Aladdin Çavuş ile birlikte Başkan Haluk Alıcık'ı makamında ziyaret ederek başarılarını paylaştı. En büyük desteği antrenörü Alaaddin Çavuş'tan gördüğünü ve kendisi üzerinde çok emeği olduğunu dile getiren başarılı boksör, "Hedefim Milli boksör olarak Avrupa ve dünya müsabakalarına katılmak" diye konuştu.
Hedefinin Milli boksörlük olduğunu ifade eden genç sporcuya başarılarının katlanarak devam etmesi için nasihatlerde bulunan Başkan Haluk Alıcık, kazandığı bu başarısından dolayı Ömer Meyveli'yi çeyrek altınla ödüllendirdi. Uzun yaşam şehri olarak tescillenen Nazilli'nin son dönemlerde ismini Nazilli'de yetişen genç sporcularla da duyurmaya başlamasından dolayı onur ve gurur duyduklarını ifade ederek bunların bir tesadüf olmadığını Nazilli'nin her yönü ile ayrıcalıklı bir şehir olduğunu belirten Alıcık; "Yapılan araştırmalar sonucu Nazilli'nin uzun yaşayan insanlarının şehri olduğunu tescilleyerek yurt içine ve yurt dışına duyurduk. Her yönden şanslı olan Nazilli'de birçok genç cevher var. Ancak bu güne kadar bu cevherler desteklenemediği için birçokları göz ardı edilmiş. Biz elimizden geldiğince eğitime ve spora destek vermeye devam edeceğiz. Salon sporları bence en çok desteklenmesi gereken sporlardan bir tanesi. Salon sporları sayesinde çok daha ekonomik koşullarla ve farklı şartlarda şehrimizin adını duyurma imkanına sahibiz. Bu gün bu başarıyı bize getiren genç kardeşimiz, onu çalıştıran değerli hocamız Alaaddin Çavuş, onu destekleyen ve her daim arkasında duran ailesini kutluyor ve teşekkür ediyorum. Kendisine başarılarının devamını diliyorum. Umarım bu azmi ve kararlılığı ile daha çok başarıların altına imza atar" dedi.
Nazilli belediyesi boks takımının 6 sporcusu olduğunu dile getiren Milli boks hakemi Aladdin Çavuş ise Başkan Alıcık'ın desteklerinin göz ardı edilemeyecek ölçüde olduğunu dile getirerek; "Takımımda 6 boksörüm var bunların hepsi bu dalda başarılı sporcular. Ömer hem derslerinde, hem de boksta başarılı ve gelecek vaat eden bir sporcu, bir ay kadar önce özel bir turnuvada sol bileğinden sakatlandı, turnuvadan bir hafta önce alçıları çıkartıldı, yarı finale yükseldiğinde de bu kez sağ bileğinden sakatlanmasına rağmen ringden çekilmedi ve bize bu gururu yaşattı. Şayet sakatlanmasaydı Birinci olabilirdi. Onu bu başarısından dolayı tekrar kutluyor size de bize verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum " şeklinde konuştu.
(ÜÖ-MB-İK)

11.02.2013 15:48:11 TSI

Editör: Wan Haber