Manisa'nın Saruhanlı ilçesine bağlı Alibeyli beldesinde oluşan hortum, ev ve işyerlerinin çatılarını uçurdu, zeytin ağaçlarını kökünden söktü.
Edinilen bilgiye göre, Alibeyli beldesinde dün akşam saatlerinde meydana gelen hortum büyük zarara yol açtı. Etkili olan hortumda depo olarak kullanılan eski zeytinyağı fabrika binası, 2 adet inek damı, bir ev ve bir işyerinin çatısı uçtu. Bu binalardan bazılarının duvarları da yıkıldı. Bazı zeytin ağaçlarını kökleyen hortumda, bir inek damındaki gölgelik vazifesi gören sayanın demir direkleri yerinden sökülerek 50 metre ilerideki bir buğday tarlasına ters şekilde saplanmış olarak bulundu.
Alibeyli Belediye Başkanı Haşim Yener Bilir, yaptığı açıklamada, beldede büyük hasara yol açan hortumda ölen ya da yaralanan olmadığını, hortumun beldenin çıkışında bir alanda meydana geldiğini bildirdi. Başkan Bilir, "Beldenin içinde olsaydı daha büyük zararlar meydana gelebilirdi. Şu an bazı ev ve işyerleri ile iki büyükbaş hayvan ahırında zarar var. Zeytin ağaçları kökünden sökülmüş. Arı kovanlarının bulunduğu eski bir zeytinyağı fabrikasının duvarları yıkılmış. Ekiplerimiz bölgedeki incelemelerini sürdürüyor" dedi.
(SD-ERG-Y)

04.02.2013 13:08:13 TSI

Editör: Wan Haber