Bir dizi ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Almanya'ya giden Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka, Münih Ticaret ve Sanayi Odası'nı ve Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu'nu ziyaret etti.
Türkiye'nin Avrupa Birliği (AB) uyum sürecinde üyelerine AB ticaret odaları standartlarında hizmet sunabilmek için Avrupa ülkelerinde faaliyet gösteren çeşitli sanayi ve ticaret odalarını ziyaret ettiklerini ve bu ziyaretlerde odaların hizmetlerini karşılaştırma fırsatı bulduklarının anlatan ALTO Başkanı Adnan Saka, Oda olarak amaçlarının bölge için faydalı olacak projeler üretmek ve üyelerine en etkin, kanun zorunlulukları dışında hizmetler sunabilmek olduğunu söyledi.
Uluslararası faaliyetlerin hem kişinin hem de kurumun vizyonunu geliştirdiğini belirten Başkan Saka, şöyle konuştu: "Biz faaliyetlerimizle kurumumuzun bilgi düzeyini ve hizmet çeşitliliğini arttırmaya ve AB iş dünyası faaliyetlerinin bölgemizde uygulanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Türkiye'nin AB'ye uyum sürecinde yerel düzeyde Oda ve üyeler çerçevesinde de paralel yürümesini amaçlıyoruz. Paris Ticaret odası ya da Münih Ticaret ve Sanayi Odası ile diyaloglarımızın temelinde bu düşünceler yatıyor."

"ALMANYA BÖLGEMİZE MODEL OLABİLİR"
Almanya'da, Türkiye Cumhuriyeti Münih Başkonsolosluğu ile de iletişime geçtiklerini, Münih Türk Ticaret Ateşesi'nin de bulunduğu bir toplantıya katıldıklarını ve toplantının oldukça verimli geçtiğini sözlerine ekleyen Saka, "Toplantıda biz Aliağa'yı anlatmaya çalıştık. Eksiklerimizi, artılarımızı, gelişmeye açık yönlerimizi ve üyelerimizin Almanya ile ne tür iş birliğine gidebileceğini belirttik. Aliağa'nın lojistik önemini ve yakın gelecekte lojistik anlamda nasıl bir rol alacağını anlattık. Münih Başkonsolosu sayın K. Hidayet Eriş ve Münih Ticaret Ataşesi sayın Dr. Mehmet Cevdet Baykal da Aliağa'nın önemini bildiklerini söylediler. Baykal, Almanya'nın lojistik yapılanmada gelişmiş bir ülke olduğunu ve Aliağa'nın lojistik yapılanma sürecinde Almanya'daki modellerden kendileri aracılığı ile faydalanabileceğimizi belirtti. Biz de Aliağa Ticaret Odası olarak kendilerine ilgilerinden dolayı teşekkür ettik" diyerek, ALTO olarak ulusal düzeyde benzer faaliyetlere aralıksız olarak devam edeceklerini kaydetti.
(HE-ERG-Y)

29.01.2013 10:29:48 TSI

Editör: Wan Haber