Aliağa Belediyesi, kentin muhtelif cadde ve sokaklarında altyapı çalışmalarına devam ederken, plajlar bölgesi için de yaz sezonu hazırlıklarına şimdiden başladı. Yaz aylarında yoğun trafiğin yaşandığı plajlar yolunun bozuk olan 1.5 kilometrelik bölümü yenileniyor.

1.5 KİLOMETRELİK YOL YENİLENİYOR
Özellikle yaz sezonunda günübirlik tatilcilerin yoğun olarak kullandığı plajlar yolu yaz sezonunu için hazırlanıyor. Uzun kumsalı ve temiz denizi ile hem ilçe halkını, hem de yakın çevreden gelen yurttaşları denizle buluşturan yolun yapımı başladı. Uzun süredir bakımı yapılmayan ve oldukça yıpranan yola önce malzeme serimi, ardından sıkıştırma işlemi yapılacak. Aliağa Belediyesi tarafından yenilenecek yolda, yaklaşık 9 bin metrekarelik dolgu gerçekleştirilecek. Serme ve sıkıştırma işleminin ardından yolun iyice oturması için bir müddet beklenilecek ve sonrasında da yolun kaplaması yapılacak.

"SORUNSUZ BİR ALİAĞA İÇİN ÇALIŞIYORUZ"
Planlı, programlı ve titiz bir çalışma yürüterek sorunsuz bir Aliağa için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Turgut Oğuz, "Yeni Mahalle'de Siteler Mahallesi'nde, Yukarı Şehit Kemal Mahallesi'nde, Helvacı'da, köylerde gerek büyükşehir belediyesi işbirliğinde gerekse Aliağa Belediyesi olarak 2012 yılında birçok yol yaptık, yeniledik ve devam eden çalışmalarımız var. 2013 yılında da kentin her noktasında yurttaşlarımıza en iyi hizmeti sunmak ve sorunlara çözüm üretmek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.
(HE-ERG-Y)

09.01.2013 13:07:15 TSI

Editör: Wan Haber