Tüm dünyada kadına karşı şiddetin durması amacıyla başlatılan "One Billion Rising / Bir Milyar Ayaklanıyor" kampanyasına Aliağa'lı kadınlardan destek geldi.
Bu yıl Türkiye'de ilk kez yapılan, yaklaşık 15 yıldır devam eden ve 1 milyar kadına ulaşması beklenen etkinlik çerçevesinde Aliağa'lı kadınlar, Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelerek şiddete danslarla dur dediler.
Gencinden yaşlısına Demokrasi Meydanı'nda toplanan kadınlar son zamanların hit şarkıları ile dans etmeye başladılar. Kadınların bu anlamlı eylemine duyarlı erkeklerde destek verdi. Yaklaşık bir saat süren etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Şiddetin her türlüsüne karşı çıkıldığı etkinliğe Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Milletvekili Hülya Güven, CHP Aliağa ilçe Başkanı Özlem Şanoğuzhan, kadın kolları üyeleri ve çok sayıda kadın katıldı.
Bir süredir kadına şiddete hayır etkinliğine hazırlanan Nevin Dereli'nin yönetiminde Melike Civelek Çeliker, Ezgi İnan, Sibel Ülkü, Gizem Hıdır'dan oluşan Dans gurubu birbirinden güzel dansları ile meydana gelen kadınları coşturdu. Etkinlikte kadınların coşkusu özellikle tüm dünyada izlenme rekorlarını alt üst eden, son günlerin fenomen şarkısı gangnam style ile zirveye ulaştı.Kadınların ilginç dans figürleri ile eşlik ettiği etkinlikte Beyaz balonlar dağıtıldı. İlgi ile izlenen etkinliğin sonunda CHP İzmir Milletvekili Hülya Güven , CHP Aliağa ilçe Başkanı Özlem Şan Oğuzhan ve etkinlik organizasyonunda emeği geçen kadınlar barışın simgesi Beyaz güvercinleri uçurdular. Yaklaşık bir saat süren etkinliğin ardından kadınlar dağıldı.
(HE-ERG-Y)

14.02.2013 16:14:24 TSI

Editör: Wan Haber